3 animale de companie mai puțin obișnuite

0

Căţeii şi pisicile sunt animalele de companie pe care le întâlnim frecvent, în aproape orice familie. Dar mai nou, animalele neobişnuite, unele cu un aer exotic au început să fie adoptate ca şi animale de companie. Adică, în loc să ieşi la plimbare cu câinele, poţi pune în lesă un purceluş simpatic ce va atrage toate atenţia trecătorilor.

Purceluşii

În ultimii ani, purceluşii au început să se transforme în animale de companie îndrăgite. Puţin ştiu însă că purcelușii sunt animale foarte inteligente şi pot fi dresate la fel de uşor ca şi căţeii. Purceii miniatură şi purceii vietnamezi sunt speciile transformate în animale de companie de mulți. Dacă ţi-ar plăcea un purcel ca şi animal de companie, gândeşte-te mai întâi la eventuale complicaţii care pot apărea. De exemplu, trebuie să alegi foarte bine exemplarul, pentru a fi cu adevărat de talie mică.

Dragonul bărbos

Dragonul bărbos este original din Australia şi în ciuda înfăţişării care pe unii poate i-ar speria, acesta este foarte prietenos şi afectuos cu stăpânii lui. Dragonul bărbos poate trăi chiar şi mai mult de 10 ani. Dacă îţi doreşti un dragon bărbos ţine cont că acesta are nevoie de un mediu propice în care să stea şi trebuie hrănit cu insecte, legume şi fructe.

Ariciul

Ariciul este un animal de companie mai răspândit decât altele, tocmai pentru că are acesta înfăţişare simpatică. Şi aricii trăiesc mai mult de 10 ani. Dacă îţi doreşti un arici ca şi animal de companie trebuie să ştii de la bun început că acesta are nevoie de spaţiu, fiind un animăluţ foarte activ şi energic. De asemenea, ariciul este un animal nocturn. Dacă îţi doreşti un arici că animal de companie ţine cont că nu mai poţi adopta niciun alt patruped în locuinţă. Important de ştiut: copiii foarte mici nu trebuie să intre în contact cu aricii.

Citește și:   Condorul-californian

Dacă vrei un animal de companie mai neobişnuit, cum sunt şi cele de mai sus, documentează-te foarte bine înainte. Un animal de companie şi în special unul exotic poate să aducă schimbări semnificative în viaţa familiei.

`

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?