Curiozitati despre animale ( 6 )

2
In Marea Britanie la o ferma se afla un bou care cantareste 1,25 de tone si are peste doi metri inaltime. Cel mai mare bou, care este inscris si in cartea recordurilor, creste la o ferma din Italia.In urma incrucisarii dintre ursii grizzly si cei polari a rezultat ursul „grolar” . De ce au ajuns sa se imperecheze ursi din „neamuri” diferite? Explicatia este simpla: datorita incalzirii globale si topirii gheturilor, teritoriile celor doua specii de ursi se intrepatrund.
In aprilie 2006, un urs alb cu pete maronii a fost impuscat in zona de nord a Canadei. Testele ADN au demonstrat ca era vorba despre un urs urs „grolar”. Se presupune ca mama era o ursoaica polara, iar tatal grizzly.

Paianjenii comunica foarte bine cu partenerii lor, printr-o lumina invizibila ochiului uman. O echipa de cercetatori a descoperit ca masculii din specia paianjenilor-saritori (Phintella vittata) folosesc raze ultraviolete de tip B (UVB), pentru a atrage femelele. Cercetatorii au aratat cum masculii paianjeni reflecta razele UVB din propriul corp, femelele fiind foarte receptive la acest tip de comunicare.

Liliecii emit sunete la o intensitate mai mare decat cea a sunetelor emise la concertele rock, se arata intr-un nou studiu. Insa aceste sunete nu pot fi percepute de urechea umana deoarece sunt emise pe frecvente ultrasonice, deasupra gamei ce poate fi auzita de oameni.

Citește și:   Curiozități despre animalele marine

Un caine din rasa Springer spaniel, a supravietuit opt zile sub daramaturile unei cladiri care a explodat, anunta Houston Chronicle. Cainele a fost salvat dupa ce proprietarul cladirii a auzit cum schelalaia, la o saptamana dupa explozie.

O maimuta de la o gradina zoologica din Utah si-a recapatat vederea, dupa ce cristalinul ochilor i-a fost inlocuit cu unul artificial.

Cercetarile recente ale vietii stramosilor elefantilor, Moeritherium si Barytherium, care au trait acum 37 de milioane de ani, au aratat ca acestia erau amfibii.

Distribuie:

2 comentarii

Lasă un comentariu