Curiozități despre girafe

0

Girafele sunt unele dintre cele mai simpatice animale. Le-ai văzut până acum în documentare,  în desenele animate sau la Zoo, iar acum poți afla mai multe despre ele.

Iată ce nu știai poate până acum despre cele mai blânde animale gigant, girafele.

  •  Girafele trăiesc în savanele uscate din Africa,  unde se plimbă printre câmpiile și pădurile deschise.
  •  Cunoscute pentru gâtul lor lung, girafele sunt cele mai înalte animale care trăiesc pe pământ. O girafă adultă de sex masculin poate atinge înălțimea de 5.5 metri.
  •  Înălțimea le ajută pe girafe să observe dacă apăr prădători în jur, cum ar fi lei sau hienele. De asemenea, vederea lor foarte bună le ajută să vadă la distanță foarte mare.
  •  Girafele sunt ierbivore, mănâncă doar plante. Mâncarea lor preferată este un soi de salcâm și își folosesc  gâtul lung pentru a ajunge la frunzele și mugurii din vârfurile copacilor.
  •  Limba lor lungă, care poate atinge și 53 de centimetri, le ajută să apuce frunzele din copaci, care sunt sus.
  •  Girafele au o poftă de mâncare incredibilă! Acestea își petrec cea mai mare parte a timpului mâncând, reușind să consume chiar și 45 de kilograme de frunze și crengi într-o zi.
  •  Deși mănâncă foarte mult, girafele nu prea beau apa. Apa necesară și-o iau din frunzele pe care le mănâncă pe tot parcursul zilei.
  •  Girafele sunt animale sociabile și trăiesc în grupuri. Aceste grupuri sunt formate, de obicei, din 15 membri și sunt conduse de un mascul adult.
  •  Pentru a testa cine este mai puternic, masculii girafă se luptă prin ciocnirea gâturilor și capetelor. Aceste lupte nu sunt de obicei periculoase și se termină atunci când unul dintre ei se retrage.
  •  Puii de girafă pot sta în picioare la 30 de minute de când vin pe lume, iar câteva ore mai târziu pot chiar să alerge după mamele lor.
  •  În sălbăticie, girafele trăiesc în medie 25 de ani. În captivitate trăiesc mai mult, putând atinge și vârsta de 40 de ani.

Lasă un comentariu