Curiozitati despre frunzele plantelor

2

Nufarul Victoria regia are frunze cu un diametru de 1-2 metri, cu marginile ridicate in sus. Aceasta frunza poate sustine o greutate de 35 kg.
Modelul frunzei uriase a fost folosit de vestitul arhitect Sir Joseph Paxton la constructia vestitului Palat de Cristal din Londra.

Din frunzele de palmier se fabrica rafia utilizata in agricultura si la confectionarea papucilor, gentilor si palariilor.

Frunzisoarele de la baza frunzelor salcamului cornut s-au transformat in niste spini puternici, goi pe dinauntru.
Aici se adapostesc unele furnici, atrase de nectarul secretat de codita frunzei. In schimbul gazduirii si a hranei perimite, furnicile ofera protectie impotriva insectelor daunatoare.
Este un exemplu de ajutor reciproc des intalnit in natura.

Nufarul Victoria Regia are frunze cu un diametru de 1-2 metri, cu marginile ridicate in sus. Aceasta frunza poate sustine o greutate de 35 kg.
Modelul frunzei uriase a fost folosit de vestitul arhitect Sir Joseph Paxton la constructia vestitului Palat de Cristal din Londra. Dispozitia nervurilor frunzei l-au inspirat pe arhitect in realizarea elementelor de rezistenta, impartirea spatiilor si dirijarea luminii. S-a constatat in acest fel ca s-a economisit material si munca, natura aratandu-si inca o data iscusinta de constructor. Pentru mai multe detalii urmati linkul „Wikipedia

 

2 comentarii

  1. wow wi e tare cool sa stiti ca exista o insecta care seamana cu un rinocer (ca are corn pe nas) si din corn se fac droguri!!!
     (0)
     (2)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?