Puterea plantelor

0

Şi plantele au puterea lor. Le vedem firave, pe multe dintre ele atât de delicate încât se apleacă la cea mai mică adiere de vânt sau ploaie, altele sunt dependente de soare sau de ploaie pentru a supravieţui. Cu toate acestea, plantele au puteri nebănuite!

Ştiai că plantele conţin tot felul de chimicale în interiorul lor? Drept urmare, unele plante au puteri vindecătoare şi sunt folosite de secole în medicină. De fapt, cele mai multe dintre medicamentele care se găsesc astăzi în farmacii, sunt făcute din plante sau chimicale cu proprietăţi similare.

În mitologia greacă, soldaţii lui Ahile foloseau planta codiţa şoricelului pentru a-şi vindeca rănile pe care le căpătau în bătălii. De fapt, denumirea ştiinţifică a codiţei şoricelului este “achilleas”.

În perioada Războiului Civil, soldaţii folseau, de asemenea, codiţa şoricelului pentru a opri sângerarea. Lavanda are proprietăţi antibacteriene. În Evul Mediu, doctorii aveau la ei lavandă şi alte ierburi pentru a se feri de ciumă.

În timp ce unele plante au puterea de a vindeca boli grave, altele au puterea de a omorî. Există multe plante care sunt otrăvitoare atât pentru animale cât şi pentru oameni.

Phytolacca, numită popular cârmâz, sunt nişte bobiţe negre pe un ciorchine care seamănă foarte mult cu afinele, însă acestea îţi pot face rău dacă le mănânci: durere, greaţă şi vărsăturile sunt cele mai frecvente reacţii.

Ce este bine de ştiut când vorbim de puterea plantelor

  • Multe plante pe care le întâlneşti la tot pasul sunt otrăvitoare. Multe dintre ele cresc chiar şi pe lângă casă, în curte. Iedera, narcisele, glicina, hortensia şi multe altele pot face mult rău.
  • Pesticidele sunt făcute din plante. Una dintre cele mai periculoase pesticide este făcută din tutun.
  • Tincturile, folosite în medicină pentru tratarea unor boli şi afecţiuni, sunt obţinute din ierburi care au fost ţinute o perioada îndelungată în glicerină, apă sau alcool.
  • Muşeţelul şi lavanda sunt recunoscute pentru puterile lor de calmare şi relaxare.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?