Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Curiozități despre solstițiul de vară

Curiozități despre solstițiul de vară
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Știai că soarele nu se află la cea mia mică distanță de Pământ în ziua solstițiului de vară și nu aceasta este cea mai fierbinte zi din an, așa cum mulți cred? Mai sunt și alte lucruri pe care nu le știai despre solstițiul de vară, iată-le:

  • În 2018 solstițiul de vară are loc pe 21 iunie.
  • Termenul solstițiu vine din limba latină și înseamnă “soarele stă pe loc”. Acesta a fost ales pentru că atunci când se întâmplă solstițiu, soarele pare că nu se mai mișcă.
  • Când solstițiul de vară apare în emisfera Nordică, atunci este cea mai lungă zi din an și cea mai scurtă noapte din an. Atunci când are loc solstițiul de iarnă, în emisfera Nordică are loc cea mai lungă noapte și cea mai scurtă zi.
  • Unii oameni confundă solstițiul cu echinocțiul. Echinocțiul are loc când ziua și noaptea sunt egale și soarele este aproape de Ecuator. Acesta are loc de două ori pe an și marchează începutul primăverii și toamnei.
  • Deși solstițiul de vară marchează începutul verii, aceasta nu este cea mai caldă zi din an. Cele mai ridicate temperaturi se produc în iulie.
  • Din cauza diferențelor dintre anul astronomic care are 265 de zile și anul calendaristic de 365 de zile, data solstițiului de vară nu are loc la aceeași dată în fiecare an.
  • Solstițiul de vară nu se produce doar pe Pământ. Pe Marte solstițiul se produce la câteva zile la cel de pe Pământ.
  • Pe Uranus solstiul de vară durează 42 de zile. Pe Venus și Jupiter solstiul de vară se produce mai rar din cauza poziției polilor.
  • În vechime, se spunea că spiritele rele apar în ziua solstițiului. Pentru a le ține la distanță, oamenii purtau ghirlande și coronițe făcute din flori și ierburi.
Citește și:   Curiozităţi despre eclipsele solare

Articole interesante

Lasa un comentariu