3 suveniruri realizate pe plajă

0

Copiilor le place la mare şi în special adoră să petreacă timp la malul mării. De obicei, niciun copil nu se plictiseşte atunci când este pe plajă.

Cei mici socializează cu alţi copii de vârsta lor, se joacă, înoată, dar pot face şi diverse activităţi educative din care să rezulte suveniruri pe care le pot păstra apoi ca amintire sau le pot oferi cadou bunicilor sau prietenilor, la întoarcerea acasă. Iată câteva idei:

Magneţi din scoici

De-a lungul zilelor petrecute la mare, copii pot aduna scoici şi melci care de regulă se găsesc la malul mării. După o selecţie riguroasă, cele mai frumoase exemplare pot fi transformate în magneţi.

Pentru partea finală a proiectului, copiii vor avea nevoie şi de puţin ajutor, aşadar pregăteşte magnetul şi adezivul pentru a definitive magnetul-scoică numai bun de lipit pe frigider.

Lumânări decorative

Tot la malul mării, copiii pot confecţiona suporturi pentru lumânări. Pentru a realiza acest suvenir, copiii vor avea nevoie de borcane sau alte recipiente din sticlă şi eventual de panglici, câteva scoici şi diverse accesorii, dar şi de colorant alimentar.

Citește și:
Activitate interactivă care încurajează cititul

Nisipul se amestecă cu câteva picături de colorant alimentar şi apoi se lasă să se usuce foarte bine. Nisipul colorat va fi pus în recipientele de sticlă, în mijloc se poate aşeza o lumânare, iar deasupra pot fi puse scoici şi melci mici. O lumânare decorativă inspirată din decorul marin este ideală pentru un suvenir adus celor dragi, din vacanţă.

Pietre colorate

O plimbare pe malul mării şi pe plajă este un bun prilej pentru copii pentru a colecţiona şi pietre. Acele pietre uşoare, uşor rotunjite sunt perfecte pentru a fi transformate în adevărate opera de artă de către cei mici.

Cu ajutorul culorilor acrilce, cu lipici, sclipici şi alte accesorii, pietrele de mare pot deveni nişte obiecte decorative speciale.


Lasă un comentariu