5 experimente cu conuri de brad

0

Există numeroase experimente pe care le poţi face folosind conurile de brad. Iată câteva idei de activităţi, cu grade diferite de dificultate, pentru copii de vârste diferite.

  1. Sortează conurile de brad: adună conuri de brad şi sortează-le în funcţie de anumite caracteristici: dimensiune, câte de deschise sunt, ce culori au.
  2. Predicţii cu conurile de brad: Conurile se scufundă în apă? Înainte să pui conul în apă spune dacă acesta se va scufunda sau nu.
  3. Studiază structura conului de brad. Observă unde se află seminţele, ce formă au şi cum sunt aşezate.
  4. Aruncă în foc conurile. Acesta este un experiment mai complex pe care va trebui să îl faci împreună cu un adult. Adaugă 450 grame de sare într-un vas cu apă, şi 450 de grame de borax într-un alt vas cu apă. Pune conuri de brad în fiecare vas şi lasă-le să câteva minute. Scoate apoi conurile şi lasă-le să se usuce. Aruncă pe rând, conurile de brad în foc şi observă diferenţa de culoare a flăcărilor. Conurile care au fost scufundate în apă cu sare vor face o flacără galbenă, iar cele care au stat în apă cu borax vor avea o flacără verde.
  5. Studiază ciclul de viaţă al conurile de brad. Ştiai că există conuri de brad masculine şi conuri de brad feminine?

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?