Comoara din grădină. Cum munca este întotdeauna răsplătită

0

Aceasta este o poveste care îţi arată cum munca este, mai devreme sau mai târziu, răsplătită.

Într-un sat trăia odată un bătrân care avea trei fii extrem de leneşi. Aceştia lăsau zilele să treacă pe lângă ei, fără să facă nimic.

Bătrânul începuse să se simtă din ce în ce mai rău şi viitorul fiilor lui, îl îngrijora. Într-o zi, tatăl îşi cheamă fii pentru a sta de vorbă cu ei despre viitorul lor.

Băieţii s-au aşezat în jurul patul părintelui lor, dar nu păreau să fie atenţi la ceea ce le spune acesta. Pentru a-i face să îl asculte, bătrânul s-a gândit să folosească un truc. Atunci, acesta le-a spus că are o cutie plină cu monede de aur pe care îşi doreşte ca aceştia să le împartă între ei în mod egal și să trăiască apoi fericiţi.

Băieţii s-au luminat imediat la faţă, doar că bătrânul le-a mai spus că nu îşi mai aminteşte exact locul în care a pus comoara, dar ştie sigur că este îngropată undeva în grădină. Chiar şi aşa, fiii cei leneşi erau fericiţi. După câteva zile bătrânul a murit, iar băieţii s-au decis atunci să sape grădina pentru a găsi comoara cu monede de aur.

Aceştia au muncit din greu, câteva zile la rând şi au săpat tot pământul, dar nu au dat peste cufărul cu aur. Au găsit chiar un loc în care părea să fie ascuns ceva, au săpat adânc, însă nu au dat decât de apă.

Un vecin care i-a văzut cum au săpat zile în şir în grădină a venit la cei trei fii ai bătrânului şi le-a dat ideea să cultive pământul şi asta au şi făcut. Au semănat legume, au plantat copaci şi flori şi au adus tot felul de plante, iar grădina a prins viaţă. În scurt timp, băieţii aveau o grădină de toată frumuseţea, unde legumele şi plantele de tot felul creşteau din abundenţă. Aceştia au început să vândă din roadele pământului muncit chiar de ei şi aşa au apărut şi banii.

Citește și:   Greuceanu, de Petre Ispirescu

Fiii bătrânului au realizat atunci că “comoara” de care le-a vorbit tatăl lor era chiar munca. Pentru că munca este întotdeauna răsplătită pe măsură și îți poate aduce fericirea la care visai! Cei trei au ajuns atunci, prin propriile forțe să își câștige existența și să aibă o viață îndestulată!

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?