Cum construiești „Capsula Timpului”

0

Te-ai gândit vreodată că poți să construieșți chiar tu Capsula Timpului? Ai nevoie de lucruri cât mai simple, cele de care eșți înconjurat în fiecare zi, dar care se pot transforma în timp în amintiri de mare preț.

Ce este Capsula Timpului

Capsula Timpului este o cutie pe care o vei umple cu lucrurile obișnuite, pe care le foloseșți în fiecare zi, cum ar fi un ziar tipărit, fotografii, scrisori și pe care o vei așeza într-un loc câte mai ferit sau o poți chiar îngropa undeva. Peste câțiva ani, tu sau altcineva pe care îl alegi o veți deschide! Acesta este un cadou pentru viitor.
Pentru a face Capsula Timpului nu există reguli, poate fi o simplă cutie de pantofi pe care o vei ascunde undeva în interiorul casei sau poți folosi o cutie rezistentă pe care o poți îngropa în grădina casei. Tu decizi pentru cât timp va sta ascunsă această cutie, cine trebuie să o deschidă și cel mai important, ce vei pune în ea.

Citește și:   Nisipul kinetic: beneficiile pe care le are jocul momentului

Dacă nu știi ce ai putea să conțină cutia ta, iată câteva idei care să te inspire:

• Fă o listă despre tine, așa cum eșți tu acum: ce vârstă ai, ce înălțime, care este numele prietenilor tăi, ce lucruri preferi, ce pasiuni ai.
• Așează-ți palma pe o coală de hârtie și desenează cu pixul conturul acesteia, pune data pe foaie.
• Pune prima pagină a ziarului din acea zi.
• Adaugă și câteva poze cu casa, camera ta, poze din grădină sau de pe stradă.
• Scrie-ți o scrisoare…ție celui de peste câțiva ani!
• Bilete, post-iturile dintr-o zi, amintiri din vacanță.
După ce ai pus tot ce ți-ai dorit în acea cutie, este timpul să sigilezi Capsula Timpului. O idée ar fi să decorezi cutia cât mai frumos, precum un cadou și să o decorezi, apoi să îi pui o etichetă cu numele tău și data la care aceasta va fi deschisă și de către cine.
Acum ascunde cutia și încearcă să nu o deschizi până la data pe care ai trecut-o pe etichetă!

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?