Cum să faci un zmeu

0

Unul dintre jocurile de vară preferate de copii este şi înălţarea zmeului. Chiar dacă există o ofertă bogată pe piaţă, plăcerea celui mic şi implicare sa va fi cu atât mai mare, cu cât îşi va confecţiona singur zmeul. Părinţilor nu le mai rămâne decât să îl ducă pe copil în parc sau pe plajă pentru a înălța zmeul şi pentru a-l dirija în voie în aşa fel încât să zboare cât mai sus pentru cât mai mult timp. Odată ce zmeul este confecţionat, copilul se poate lansa chiar şi în concursuri cu alţi copii.

Dacă va fi lăsat să îşi facă singur zmeul, copilul are posibilitatea de a-şi testa îndemânarea, de a-şi dezvolta noi abilităţi şi de a deveni mai responsabil cu munca lui. Pentru a confecționa un zmeu nu este nevoie de materiale sofisticate, ci se poate face cu lucruri destul de ușor de găsit în casă. La fel de importantă precum confecționarea zmeului este și decorarea acestuia, pentru că în felul acesta va ieși în evidență și va fi ușor de remarcat.

Citește și:   Animaterra – Lumea Fantastică pentru copii lansată de Kaufland

Iată care sunt materialele necesare pentru a confecţiona un zmeu

Un sac de plastic (unul de 50 de l ar fi recomandat)

Două beţe subţiri: unul cu lungimea de 60 de cm, celălalt de 50 de cm lungime

Un foarfece

Sfoară subţire

Nylon

O riglă

Bandă adezivă

Markere şi culori pentru a decora, panglici

Asamblarea zmeului

Taie punga de plastic în aşa fel încât să arate că o folie de plastic întinsă.

Măsoară 15 cm de la un capăt al beţişorului cel mare şi pune un semn. Pune băţul mai scurt peste semn în aşa fel încât să se formeze litera „T”. Leagă cele două beţe şi dacă e nevoie pune şi bandă adezivă pentru mai multă siguranţă.

Pune „T” din beţe peste folia de plastic şi folosete rigla pentru a desena linii în jurul ramei din vârf, în lateral şi în jos. Desenul rezultat ar trebui să aibă forma unui diamant de mari dimensiuni.

Decupează diamantul cu 5 cm mai lat faţă de desen.

Pune beţele peste plasticul în formă de diamant, înfășoră rama în marginile foliei de plastic şi lipește-le bine. Întoarce apoi zmeul pe cealaltă parte, cea din exterior şi decorează-l aşa cum dorești.

Citește și:   Jocuri cu litere şi cuvinte

Taie o bucată de sfoară de 50 cm lungime. Fă găuri în partea de sus şi în cea de jos a zmeului şi leagă sfoară prin noduri în cele două capete ale zmeului. Apoi leagă restul de sfoară la mijlocul celei care leagă cele două capete. Poţi pune peste beţele subţiri bandă adezivă pentru mai multă siguranţă. Tot cu bandă adezivă prinde şi panglicile lungi şi colorate de capătul de jos al zmeului pentru a-i face coada.

Gata! Acum poţi ieşi în aer liber pentru a înălța zmeul. În zilele în care adie vântul mai tare, zmeul va putea fi ridicat şi mai sus. Ai grijă să înalţi zmeul în zonele deschise, unde nu sunt copaci sau stâlpi de electricitate. Dacă vara aceasta vei ajunge la mare, nu uită să iei cu tine în bagaj şi zmeul pe care l-ai confecţionat. Plaja este locul ideal în care poţi înălța zmeul.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?