Experiment: cum faci baloane de săpun pătrate

0

Baloanele de săpun pot avea și alte forme, nu doar forma rotundă pe care o știm cu toții. Încearcă să îți faci acasă un instrument simplu, din doar câteva materiale, cu care vei putea apoi forma baloane pătrate. Da, acest lucru chiar este posibil!

Iată de ce ai nevoie și cum procedezi:

Materiale necesare

6 fire de sârmă plușată, tăiate în jumătăți

6 paie de plastic, tăiate în jumătăți

Un vas

Apă caldă

Săpun lichid

Cum procedezi

Prinde unele de altele trei jumătăți de sârmă plușată, răsucindu-le capetele astfel încât să obții o formă piramidală. Această operațiune va trebui să o repeți de patru ori, pentru ca în final să rezulte patru piramide de sârmă plușată.

Pe fiecare fir de sârmă vei introduce apoi câte o jumătate de pai. Prinde cele patru forme pe care le-ai făcut, prin îmbinarea paielor. În acest fel, rezultă un cub pe care îl vei folosi că instrument cu care vei forma baloanele de săpun pătrate.

În vasul pregătit, toarnă apă caldă și săpun lichid (poți încerca să folosești și detergent de vase). Introdu apoi cubul confecționat, în soluția de apă și săpun, scoate-l cu grijă și scutură-l puțin de la stânga la dreapta și apoi din față în spate. Prin această mișcare pereții cubului se vor uni și vor forma un balon pătrat.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?