Experiment: Cum filtrezi apă

0

Pentru a trăi, oamenii au nevoie să bea apă, dar nu orice apă este potabilă. Pentru a putea fi consumată în siguranţă şi pentru a fi sănătoasă, apă trebuie să fie curată. Filtrarea apei este un proces prin care apa devine bună de băut.

Prin următoarea activitate practică poţi învaţa cum se îndepărtează sedimentele şi alte reziduri din apă.

Materiale necesare

1 sticlă de plastic de 2 litri

Şerveţele

Prosoape de hârtie

Apă murdară

Cum procedezi

Taie sticla de plastic în două. Pune gâtul sticlei în jumătatea cealaltă în aşa fel încât să formeze o pâlnie prin care vei turna apa nefiltrată.

Aşază şerveţele de hârtie şi prosoapele de hârtie în straturi pentru a forma un filtru. Pune filtrul făcut în pâlnia făcută din jumătatea de sus a sticlei.

Acum foloseşte diverse materiale pentru a realiza “apa murdară”: ulei, bucăţele mici de hârtie, fire de nisip şi alte materiale pe care le ai la îndemână. Acum, toarnă apă murdară prin filtru în sticlă.

După ce apa a fost turnată, scoate filtrul din pâlnie şi analizează ce a rămas în el. Ce strat din filtru a prins cea mai mare parte din murdărie.

Această activitate ştiinţifică te va ajuta să înţelegi cum se curăță apă de reziduri. De asemenea, vei observa ce tip de material filtrează cel mai bine apa.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?