Experiment: Oul de cauciuc

0

Următorul experiment pe care îl poţi face acasă porneşte de la un simplu ou crud. Pentru a ajunge la finalul experimentului trebuie să ai răbdare, pentru că se desfăşoară în mai mult etape, timp de câteva zile.

La final rezultatul experimentului va fi cu adevărat suprinzător: oul crud se va transforma într-un ou cauciucat ce seamănă cu o minge.

Materiale necesare

1 ou

O cană

Oţet

Cum procedezi

Pune oul în cană. Toarnă oţetul în cană astfel încât oul să fie complet acoperit. Lasă oul să stea în oţet două, chiar trei zile (e posibil să fie nevoie de un interval mai mare de timp).

Scoate oul din cană. Vei observa că oul nu mai are coajă, dar și-a schimbat și textura. După aceste zile în care oul a stat în cana cu oţet, coaja acestuia s-a dizolvat complet.

Oul va avea acum o textură cauciucată și va semăna cu o minge. Spală oul cu apă şi lasă-l, din nou, o zi sau două, de această dată pentru a se usca foarte bine.

Acesta va sări aproximativ 30 de centimetri fără să se spargă. Poţi testa de asemenea suprafaţa pe care care oul pentru a vedea dacă aceasta influenţează distanţă până la care poate sări.

Oul sare acum precum o minge pentru că acidul din oţet a dizolvat coaja, iar acesta a devenit cauciucat şi tare.

Poţi să foloseşti acest experiment atunci când vrei să îi surprinzi pe prietenii tăi cu trucuri inedite.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?