Ghiceşte definiţia corectă

0

Acesta este un joc amuzant care îi ajută pe copii să înveţe cuvinte noi, să exerseze cuvintele deja învăţate şi abilităţile de prezentare. Recomandat este să încercaţi acest joc într-un grup de copii cu vârste de peste şapte ani, în clasă sau într-un loc în care copiii pot sta jos.

Pentru joc veţi avea nevoie de un dicţionar şi cel puţin patru jucători, deşi e recomandat să fie cât mai mulţi.

Trei dintre jucători sunt aleşi să facă prima prezentare. Ei trebuie să aleagă trei cuvinte dificile din dicţionar, pe care consideră ei că nimeni nu le ştie, şi să scrie trei definiţii pentru acel cuvânt. Una dintre definiţii trebuie să fie adevărată, iar celelalte două trebuie să fie credibile şi pot fi chiar amuzante.

Scrieţi cuvântul pe un cartonaş, iar apoi cei trei copii vor citi cuvintele în faţa grupului, fără să ofere niciun indiciu despre care este corect şi care este greşit. Pentru că jocul să fie cât mai antrenant, copiii nu trebuie să facă gesturi care i-ar putea da de gol atunci când rostesc definiţiile.

Audienţa va vota acum care este definiţia corectă. Dacă vor ghici, fiecare copil primeşte câte un punct. Dacă nu ghicesc răspunsul corect, fiecare dintre copiii care au prezentat primeşte câte un punct.

Alte moduri în care poate fi jucat:

Trei adulţi sau trei copii mai mari pot pregăti un număr de cuvinte pe care să le prezinte apoi copiilor mai mici.

În loc să folosească definiţii, pot scrie trei sau mai multe “adevăruri” despre un personaj pe care îl studiază sau poate o celebritate. Restul jucătorilor vor trebui să ghicească dacă cele spuse sunt adevărate sau greşite.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?