Joc de interior: În mișcare

0

Cu ajutorul unui joc simplu copiii pot învăța să se miște și să facă exerciții în casă, în timp ce se distrează. Această activitate este ideală pentru că poate fi adaptată în încăperi de diferite mărimi, mai mici sau mai mari.

Materiale necesare

Bandă de plastic

Hârtie colorată

Foarfecă

Muzică

Cum se joacă

Mai întâi, întindeți pe jos bucăți de bandă de plastic pentru a delimita drumul pe care se vor mișca copiii. Marcați ruta în cerc sau în formă de oval pentru a fi simplu și sigur pentru copii, indiferent de vârstă.

Din hârtia colorată decupați pătrate mari, cercuri, triunghiuri și alte forme. Puneți aceste simboluri pe ruta delimitată.

Dati drumul muzicii și spuneți-le copiilor să urmeze instrucțiunile persoanei adulte care va conduce întregul șir de copii care vor începe să se miște pe rută.

Când ajungeți la un simbol de pe “drum”, cereți-le copiilor să facă o activitate fizică amuzantă până să își continue drumul. De exemplu, în dreptul cercului roșu, copiii vor trebui să facă trei sărituri.

Citește și:
Experiment de fizică: Mingea în balansoar

Atunci când ajung la triunghiul galben, vor trebui să sară într-un picior de patru ori.  Când ajung la pătratul albastru, vor trebui să sară dintr-o parte în alta de cinci ori și așa mai departe.

Când melodia se termină, puteți reîncepe traseul pe o melodie diferită.


Lasă un comentariu