Jocul emoțiilor

0

Acest joc le dezvoltă copiilor atât creativitatea, atenția, dar îi învață și ce înseamnă emoțiile și sentimentele. În plus, activitatea se poate desfășura atât în interior, cât și afară și le dă copiilor șansa de a se cunoaște mai bine și a lega prietenii.

Pentru această activitate sunt necesare:

  • Câteva creioane/pixuri
  • Coli de hârtie
  • O pălărie sau un bol

Cum se joacă:

  1. Oferă-le copiilor care intră în joc câteva bucățele de hârtie și un pix. Cere-le să scrie trei-patru emoții sau sentimente diferite pe fiecare bucată de hârtie.
  2. Imediat ce au scris, ia hârtiile de la fiecare copil și împăturește-le. Pune toate hârtiile în pălărie sau în bol.
  3. Pe rând, câte un copil trebuie să extragă câte un bilet pe care este scrisă o emoție sau un sentiment, dar nu poate rosti cu voce tare ce a citit. Copilul trebuie să îi facă pe ceilalți care au intrat în joc să înțeleagă despre ce cuvânt este vorba, doar prin semne.
  4. Cel care a extras emoția trebuie să o interpreteze prin gesturi, semne, expresii ale feței, însă nu poate scoate niciun sunet care ar fi un indiciu. Pentru a mima cuvântul se pot folosi doar fața și capul.
  5. Cel care a ghicit corect emoșia despre care era vorba va fi următorul care extrage un bilet și procedează la fel că și cel dinaintea lui.
  6. Biletele extrase nu se mai introduc înapoi în pălărie.
  7. Jocul continuă până când toate biletele din pălărie au fost extrase.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?