Jocuri amuzante pentru copiii care învață să înoate

0

Copii de 4-5 ani nu sunt suficient de dezvoltaţi încât să înveţe să înoate de la această vârstă, însă este perioada cea mai potrivită în care cel mic poate face cunoştinţă, ușor-ușor, cu înotul prin intermediul unor jocuri amuzante care să-l facă să se simtă confortabil în apă, ca mai apoi să poată învăţa să înoate fără teamă.

Vorbeşte cu peştii

Atunci când va începe cu adevărat cursurile de înot, copilul va fi pus şi în situaţia de a-şi ţine respiraţia sub apă. Un joculeţ simpatic îl ajută pe cel mic să se obişnuiască să intre cu capul în apă fără teamă, așa cum va face și atunci când va şti să înoate.

Aşadar, încurajează-l pe copil să “vorbescă cu peştii” din apă: pentru acest lucru, cel mic trebuie să îşi pună gura în apă şi să scoată aerul în aşa fel încât să formeze bule de aer în apă, asemenea peştilor. Apoi îşi ridică capul şi apropie o ureche de apă pentru a asculta ce îi răspund peştii. Micuţul se va amuza atât de tare că vorbeşte cu peştii şi în acelaşi timp va învăţa și tehnicile care îi vor folosi la înotat.

Înotul pe burtă

Îl poţi asista chiar tu pe cel mic să deprindă poziţia potrivită pentru a reuşi mai apoi să înoate singur. Ţine-l pe copil de subraţe cu faţa spre tine. Începe să mergi rapid cu spatele pentru ca micuţul să fie în felul acesta împins de apă spre tine. Poţi schimba viteza de deplasare de mai multe ori, pentru ca micuţul să se adapteze fiecărei situaţii. Acest joculeț îl va ajuta pe copil să prindă încredere în el, lucru esențial pentru oricine își dorește să învețe să înoate.

Salvează obiectele

Aruncă tot felul de obiecte şi jucării în zona mai puţin adâncă a piscinei. Atenţie: pentru acest joc copilul are nevoie să fie supravegheat de instructor atunci când se lasă în apă să ia obiectele. Spune-i că va putea să „salveze” obiectele de pe fundul piscinei doar după ce trage mult aer în piept, înainte de a intra în apă.

Citește și:   Experiment: cum să faci baloane colorate de gheață

Înainte de a pune în aplicare acest joc, asigură-te că cel mic este pregătit pentru aşa ceva şi nu-l scăpa nicio clipă din ochi atunci când se scufundă cu totul în apă. Dacă cel mic nu este pregătit să înoate pe sub apă, atunci îl poţi pune să salveze peştii de la suprafaţă, folosind pentru acest joculeţ obiecte plutitoare.

Aruncă mingea

Copiii adoră să se joace cu mingea şi pot face acest lucru şi în apă. Pune un burete cilindric sub pieptul şi subraţele copilului pentru a putea pluti în timpul acestui joculeţ. Dă-i o minge care pluteşte, ceva similar ca mărime cu o minge de tenis. Cel mic va trebui să arunce mingea cât de departe poate, să o lovească în timp ce „vâsleşte” cu mâinile, apoi să o ia şi să o arunce din nou cu cealaltă mâna. Cel mic se va distra de minune în timp ce va învăţa şi câteva mişcări de baza ale înotului.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?