Nisipul kinetic: beneficiile pe care le are jocul momentului

0

Nisipul kinetic se numără printre cele mai noi invenţii în materie de jocuri pentru copii şi are aproape aceeaşi întrebuinţare că plastilină. Cu nisipul kinetic cei mici pot modela diverse forme şi îşi pot dezvolta o serie de abilităţi practice, dar mai ales îndemânarea şi creativitatea.

Nisipul kinetic nu are o textură cu mult diferită de cea a nisipului pe care copilul l-a întâlnit deja la mare sau la locul de joacă. Nisipul kinetic este doar puţin mai elastic pentru că este format din 98% nisip şi 2% polymer non-toxic. Materialul este excelent pentru modelat, deoarece nu se usucă, poate fi modelat foarte uşor, iar formele construite sunt rezistente.

Care sunt principalele beneficii ale folosirii nisipului kinetic în jocuri şi activităţi.

– Poate fi folosit în activităţi de interior. Aşadar, copiii pot păstra senzaţia plăcută pe care le-a oferit-o nisipul de pe plajă şi după ce se termină vacanţă chiar dacă joaca se mută în sufragerie. Părinţii nu au de ce să îşi facă probleme, pentru că acest nisip „magic” se curață extrem de uşor, chiar si de pe canapea sau covoare.

– Nisipul kinetic oferă o experienţă senzorială uimitoare pe care orice copil trebuie să o încerce.

– Dacă este păstrat în cutie sau conform instrucţiunilor care îl însoţesc, nisipul kinetic nu se uscuca.

– Nisipul kinetic poate fi o metodă eficientă de relaxare şi calmare, chiar şi pentru părinţi, mai ales atunci când ajung acasă obosiţi şi stresaţi.

– Nisipul kinetic este non-toxic şi antimicrobian.

– Pregătiți o tava mare si o folie de plastic pentru ca întreaga activitate cu nisip kinetic sa se desfășoare în acel loc.

Pe lângă aceste beneficii de necontestat, nisipul kinetic ajută copilul să îşi dezvolte o mulţime de abilităţi. Prima şi cea mai importantă dintre ele este creativitatea. Copilul îşi dezvoltă imaginaţia prin modelarea formelor din nisip kinetic. Copiii îşi pot folosi mâinile, mintea, simţurile atunci când se joacă cu nisip kinetic. De asemenea, nisipul kinetic poate fi considerat o experienţă senzorială calmantă și relaxantă pentru copii.

Citește și:   Activități care îmbunătățesc abilitatea de a scrie

Copiii învaţă enorm prin intermediul jocurilor, iar nisipul kinetic nu face excepţie. Copiii au libertatea să creeze şi să îşi înveţe mai uşor prin reflecţie, urmărire, şi întrebările pe care le pun în timpul jocurilor.

Cei mici nu vor renunţa foarte uşor la nisipul kinetic. În momentul de faţă acesta se numără în topul preferinţelor copiilor din întreaga lume…şi este aici că să rămână mult timp de acum înainte.

De asemenea, nisipul kinetic este folosit în terapii care îi pot ajuta să facă progrese pe copiii bolnavi de autism, sindrom Down sau tulburare hiperkinetică cu deficit de atenţie.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?