Vânătoarea de comori, un joc pe placul copiilor indiferent de vârstă

0

Vânătoarea de comori este unul dintre cele mai solicitante jocuri de exterior. Dar tocmai în asta stă frumuseţea acestei activităţi extrem de amuzante, care testează atât intuiţia, talentul de explorator, curiozitatea, dar şi spiritul de echipă la copii.

Cel care organizează vânătoarea de comori are cea mai grea misiune . De regulă, părinţii sunt cei care organizează acest fel de jocuri, dar şi copiii se pot implică în organizare, cu condiţia să nu mai participle apoi la vânătoare.

Cum se organizează o vânătoare de comori pentru că toţi cei care participă să fie fericiţi și încântați de experiență!

Alegerea locaţiei

De regulă, cei care participă la vânătoarea de comori, au vârste apropiate. Aşadar, locaţia trebuie să fie una potrivită vârstei lor. Poate fi în afară casei, dar neapărat într-o zona mai puţin circulată, se poate organiza în parcuri sau în afara oraşelor, eventual într-o pădure.

Stabilirea temei

Alegerea temei nu este uşoară. Tema poate impune anumite obiecte de recuzită, poate chiar şi costume pentru cei mici. Copiii se pot transforma în exploratori sau vânători. Pentru că jocul să fie mai palpitant şi competiţia mai acerbă, copiii pot să se organizeze în două tabere care se întrec să ajungă la comoară. În felul acesta, ei vor reuşi chiar să şi muncească în echipă şi să îşi dezvolte abilităţile de comunicare.

Citește și:   Activități matematice desfășurate în aer liber

Stabileşte indiciile

Regulile jocului spun că cei care participă la vânătoarea de comori să adune indiciile care îi vor conduce în cele din urmă la comoară. Indiciile pot fi cât mai inedite şi adecvate vârstei celor care participă la joc. Dacă copiii sunt prea mici, indiciile pot fi găsite cu ajutorul pozelor, celor mai mari le poţi furniza indiciul în rime sau sub formă unor joculeţe. De asemenea, poţi folosi coduri secrete ori alte metode care să îi pună pe cei mici să îşi testeze limitele, logica, cultura generală. Ţine minte: primul indiciu trebuie să fie uşor, iar următoarele din ce în ce mai dificile.

Copii vor descoperi indiciu după indiciu. Ideea este ca fiecare indiciu să indice locaţia în care se află următorul indiciu şi tot aşa.

Comoara

Comoara trebuie să fie cu adevărat preţioasă şi să îi bucure pe copii. Pune comoară într-un loc bine ascuns şi leagă de ea ultimul indiciu.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?