“Albinuţa Maya. Filmul” – viaţa este prea interesantă ca să o trăieşti în stup!

0

Maya este o albinuţa mică cu o inimă imensă. Ea visează să fie liberă şi să îşi trăiască viaţa aşa cum doreşte, plină de momente amuzante şi aventuri – viaţa este prea interesantă ca să o trăieşti într-un stup, este crezul simpaticei albinuţe. Maya vrea să vadă lumea, să se bucure de natură şi de minunile din jurul ei, să fie alături de alte gâze şi vietăţi şi nu să aibă un program strict aşa cum au celelalte albine din stup.

Până să îşi atingă visul, Maya are de înfruntat numeroase pericole odată ce intră într-o lume total străină pentru ea până atunci. Marele noroc al albinuței Maya este că îi are alături de ea în această aventură pe cei mai buni prieteni: albinutul Willy, lăcustă Flip şi puiul de viespe Sting, cu care ajunge să se împrietenească în ciuda avertismentelor primite la şcoala din stup, unde albinele sunt învăţate că viespile le sunt duşmani .

Când lăptişorului de matcă este furat, în stup izbucneşte un război în toată regulă. Atunci Maya, ajutată de buni ei prieteni, trebuie să facă tot posibilul să salveze situaţia.

Albinuţa Maya este un personaj care i-a încântat pe copiii din toată lumea pentru prima dată prin intermediul cărţii „Aventurile Albinuței Maya”, scrisă de Waldemar Bonsels şi publicată în 1912. Povestea a fost prima dată ecranizată în 1920, în filmul mut. În anii ’70, Maya a devenit personajul unui serial TV de animaţie. Maya a fost chiar şi personajul unei cărţi de benzi desenate care a avut un succes incredibil în rândul copiilor din întreaga lume.

În 2015, Maya revine pe marile ecrane, de această dată într-o producţie animată 2 D şi 3D, dublată în limba română, “Albinuţa Maya. Filmul”.

Producţia a obţinut deja un premiu pentru „cea mai bună animaţie” la Bavarian Film Awards şi trei nominalizări la festivalurile Asia Pacific Screen Awards, Seattle Internaţional Film Festival şi respectiv Stockholm Film Festival Junior.

Vezi trailer “Albinuţa Maya. Filmul”!


Lasă un comentariu