Animaţia „Song of the Sea” deschide Kinodiseea 2015

0

Cea de-a şaptea ediţie Kinodiseea va debuta pe 13 noiembrie, la Cinema Studio din Bucureşti, cu premieră românească a lungmetrajului de animaţie Song of the Sea, film nominalizat la Oscar şi recent la European Film Awards – EFA 2015 pentru cel mai bun lungmetraj European de animaţie.

Song of the Sea este o animaţie fermecătoare pentru toată familia, o poveste inspirată de creaturile mitice din folclorul irlandez numite Selkies – oamenii care devin foci atunci când intră în mare.
Song of the Sea urmăreşte povestea tânărului Ben şi a surorii lui mai mici Saoirse, care nu poate vorbi şi care descoperă că este o Selkie. În aventura lor fantastică printr-o lume magică locuită de creaturi supranaturale, aflate sub vraja unei zeiţe celtice, Ben şi Saroise descoperă că supravieţuirea lor depinde de recuperarea vocii lui Saoirse.
Filmul este regizat de Tomm Moore care a mai fost nominalizat la Premiile Oscar şi în 2009.

Expresivitatea puternică a personajelor, folosirea animaţiei tradiţionale 2D şi a culorilor de acuarelă sunt un omagiu adus animatorului japonez Hayao Miyazaki şi spiritului studioului Ghibli.

Song of the Sea a intrat în cursa pentru Oscar 2015 la categoria Cel mai Bun Film de Animaţie, alături de The Tale of Princess Kaguya, filmul semnat de Isao Takahata de la prestigiosul Studio Ghiblisi The Boxtrolls, realizat de animatorii studioului american Laika. Song of the Sea concurează alături de alte 10 producţii în competiţia internaţională Kinodiseea de anul acesta.

Ediţia a 7-a Kinodiseea aduce pe marele ecran peste 100 de premiere naţionale, 29 de filme de lungmetraj şi animaţii şi 80 de scurtmetraje, în total peste 140 de proiecţii. Cele 7 secţiuni ale festivalului sunt Competiţia Internaţională, Retrospectivă, Panorama – filme în afară competiţiei, Teenagers în Focus – filme dedicate adolescenţilor şi 4 secţiuni de scurtmetraje pentru copii de la 3 – 6 ani, 6 – 9 ani, 9 – 12 ani, 12 – 14 ani, prezidate de jurii formate atât din copii, cât şi din profesionişti în domeniu.

Citește și:   Angry Birds -Filmul, animația inspirată din celebrul joc ia cu asalt cinematografele în 2016

Programul celei de-a 7-a ediţii propune publicului şi o serie de sesiuni Q&A cu realizatorii şi actorii din filme, masterclass-uri susţinute de regizori dedicate studenţilor în cadrul Facultăţii de Film (UNATC), seminarii de media literacy – educaţie audiovizuală dedicate profesioniştilor din domeniu dar şi publicului larg şi părinţilor sau workshop-uri de creare soundtrack şi sunet de film, organizate în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea se va desfăşura la Cinema Studio, Cinema Pro, Cinema Eforie, Cinema Union şi Cinema Elvira Popescu.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?