România, la Festivalul European pentru Copii – Kids Euro Festival

0

În perioada 24 octombrie – 8 noiembrie, România este prezentă la Festivalul European pentru Copii – Kids Euro Festival, eveniment ce se desfășoară la Washington D.C., cu o proiecție de film și o expoziție cu desene semnate de Tia Peltz.

Festivalul cuprinde peste 125 de spectacole pentru copii, gratuite: teatru de păpuși, magie, muzică, ateliere interactive și proiecții de film.

Filmul „Usturoi”, prezentat în festival, este primul film independent turnat în întregime în Transilvania după anul 1989. Filmările au avut loc pe perioada a 16 zile în intervalul mai-iunie 2012, iar pelicula a fost lansată în 2014 la Festivalului Internațional de Film Transilvania.

În poveste este vorba despre călătoria plină de aventuri a doi băieți din Ardeal care sunt prieteni în pofida faptului că sunt de etnii diferite. În pofida prejudecăților, prietenia lor este solidă, iar cei doi se au ca frații.

Filmul „Usturoi” este programat să ruleze, doar pentru grupuri școlare organizate, la La Maison Francaise, din Washington D.C.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei României în SUA , festivalul este organizat anual de misiunile diplomatice ale statelor membre ale Uniunii Europene și Delegația UE din SUA, cu sprijinul European-American Cultural Foundation și în parteneriat cu instituții și organizații culturale și de învățământ din capitala americană.

Totodată la sediul Ambasadei României în SUA, în colaborare cu Institutul Cultural Român din New York, în perioada 27 octombrie — 6 noiembrie poate fi vizitată și expoziția „Tia Peltz și lumea copilăriei”, dedicată îndrăgitei ilustratoare a unor cărți pentru copii, ce poate fi vizitată de grupuri școlare organizate.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?