Festivități de Ziua Marinei la Constanța

0

Ziua Marinei coincide în acest an cu un weekend prelungit, care poate fi petrecut de întreaga familie la malul mării. Pe litoral se organizează mai multe festivități de Ziua Marinei, de care cu singuranţă copiii vor fi încântaţi.

Aşadar, dacă intenţionaţi să petreceți minivacanţa la malul mării, iată care este programul de Ziua Marinei pentru a merge cu cei mici.

Festivităţile de la malul mării încep duminică, 14 august.

Între orele 08.30-09.30 va avea loc o ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane de flori, în memoria celor care îşi dorm somnul de veci în adâncul apelor, la Monumentul Crucea Marinarilor, de pe faleza din Constanţa.

Începând cu orele 18.00 este programat un concert susţinut de Muzica Militară a Forţelor Navale, în Piaţa Ovidiu din Constanţa.

De Ziua Marinei, pe 15 august programul conţine o serie de activităţi dedicate sărbătorii.

Între orele 10.00-12.30 are loc un exerciţiul demonstrativ întrunit FNR 16, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei. Urmează, între orele 13.00-15.00, jocuri şi concursuri marinăreşti în Portul Tomis.

Citește și:
TIC PITIC – Zilele Small Size promovează importanța și beneficiile Educației Timpurii prin teatru

Cei care vor lua parte la festivităţile de la Constanţa pot asista între orele 20.00-22.00 la un concert susţinut de Muzica Militară a Forţelor Navale pe faleză, în zona Cazino.

Ziua se încheie cu un spectacol de artificii şi retragerea cu torţe a marinarilor militari pe traseul Vraja Marii – Cazino – Comandamentul Flotei – Piaţă Ovidiu – Miga – Prefectura Constanţaș

Între orele 9.00-17.00 este programată Ziua Porţilor Deschise la Muzeul Marinei Române.


Lasă un comentariu