“Münchhausen – Stăpânul minciunilor”, primul spectacol dedicat copiilor la Festivalul “George Enescu”

0

Pentru prima dată în cele 22 de ediții ale Festivalului Internațional ‘George Enescu’ va fi prezentat un spectacol dedicat copiilor și tinerilor. Este vorba de premiera stagiunii 2015-2016 a Operei Comice pentru Copii cu opera ‘Munchhausen — Stăpânul minciunilor’, compusă de Dan Dediu și regizată de Cristian Mihăilescu.

Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie, la ora 19:30, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Alte două spectacole-premieră sunt programate pe 19 și 20 septembrie, de la ora 11,00.

Din distribuție fac parte (în ordine alfabetică) Daniel Filipescu/ Vicențiu Țăranu (Munchhausen), Plamena Anghelova/ Valentin Racoveanu (Munchheim), Andreea Iftimescu (Frau Kern), Amaia Arrieta/ Elena Dincă/ Raluca Oprea (Lisbeth), Ștefan Schuller/ Fang Shuang (Actorul) și copiii Jennifer Dumitrașcu, Justin Nastasă, Bogdan Șerban — inovație regizorală. Soliștilor li se alătură Ansamblul Profil, sub bagheta maestrului Dan Dediu, și Ansamblul de Balet al Operei Comice pentru Copii.

Povestea lui Munchhausen, mai actuală ca oricând în era computerului, Internetului și a comunicării instantanee prin smartphone, epocă multimedia stratificată imagistic, a captivat încă de la început întreg colectivul, care a reacționat prompt, creativ și profesionist. (…) O operă pentru mici și mari, pentru copii și adulți, pentru optimiști și pesimiști”, a declarat Dan Dediu, compozitorul și dirijorul operei, citat de Agerpres.

Opera Comică pentru Copii pregătește patru noi producții: „Mam’zelle Nitouche” (operetă, premieră în luna decembrie), „Poveste de Crăciun” (spectacol extraordinar, premieră în luna decembrie), „Viva la mamma” (musical, premieră în lună martie) și „Jack și vrejul de fasole” (balet, premieră în luna aprilie).

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?