4 idei de jocuri în parc

1

De multe ori în parc ajung să se desfăşoare cele mai antrenante şi amuzante jocuri. Avantajul este acela că la un loc de joacă sunt suficient de mulţi copii, încât se pot juca şi acele jocuri pentru care e nevoie de cât mai mulţi jucători – chiar dacă copiii nu se cunosc între ei.

Jocurile în aer liber sunt o varianta foarte bună de a face sport, dar şi de socializare cu ceilalţi copii. În plus, jocurile în parc care implică o participare mai mare şi mai activă sunt un bun exerciţiu pentru copiii care vor descoperi în timp cât de importantă e munca de echipa şi faptul că ai pe cine să te bazezi atunci când ai nevoie, dar şi ce gust au victoriile pentru care au luptat cot la cot cu toţii.

Sunt o mulţime de jocuri care se pot juca în parc şi care îi fac pe copii să se distreze foarte tare. Dintre acestea, iată câteva idei amuzante.

Broasca îngheţată

Unul dintre jucători este cel care are puterea să îi îngheţe pe ceilalați. Când el îl atinge pe un alt jucător, acesta este îngheţat şi trebuie să rămână în acelaşi loc, fără să se mişte. Dacă se mişcă este eliminat din joc. Jucătorul îngheţat poate fi dezgheţat doar de un alt copil care trebuie să îl atingă pentru a-l dezgheța. Jocul se termină când toţi jucătorii sunt îngheţaţi.

Căpitanul

Căpitanul este cel care dă ordine, iar jucătorul care greşeşte este eliminat din joc. Ori, o altă versiune a jocului este cea în care cel care încalcă ordinele căpitanului devine rechin şi poate atinge alţi jucători pentru a-I scoate din joc.

După ce se stabileşte cine va fi căpitanul se vor stabili, împreună cu toţi jucătorii, şi ordinele. Fiecărui ordin al căpitanului îi este asociată o acţiune care se poate face în parc. De exemplu, dacă jucătorul care e căpitanul va strigă “Pe vas”, ceilalati copii vor alerga să se urce în leagăne sau în orice altceva a fost stabilit că va reprezenta vasul.

Citește și:   Joc cu mingea de tenis: Trigonul

Cald sau rece

Acesta este un joc clasic pe care îl cunoaşte foarte multă lume şi care din fericire poate fi jucat şi în parc. Unul dintre jucători ascunde un obiect mic într-o arie anume, stabilită încă de la început împreună cu toţi copiii care iau parte la joc. Restul jucătorilor vor porni în căutarea obiectului ascuns, ţinând cont de indiciile pe care le primesc din partea celui care l-a ascuns. Acesta va spune doar “cald” sau “rece”: “cald” dacă cineva se află aproape de locul în care este ascuns obiectul sau “rece” dacă, din contră, este departe de acel loc.

Sardinele

Această este un joc asemănător cu “v-aţi ascunselea”. De această dată însă un copil se ascunde în timp ce restul jucătorilor pornesc să îl caute Când unul dintre cei care îl caută pe cel care s-a ascuns îl găsește, i se alătură şi rămân amândoi ascunşi. La fel se va întâmpla și cu ceilalți jucători. Până la finalul jocului toţi copiii se vor adună în acelaşi loc.

 

Un comentariu

  1. Buna ziua, credeti ca acest set de jucarii pentru nisip i-ar strani interesul copilului meu?
    https://www.catalomat.ro/jumbo/jocuri-sand-beach-de-miercuri-16-05-2018/?page=2

     (0)
     (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?