7 jocuri de vara cu nisip

0

Distracţia perfectă la mare este pentru orice copil o combinaţie între ore de bălăceală în valuri şi reprize de odihnă pe malul mării. Pentru cei care vor să îşi ocupe timpul de pe plajă într-un mod plăcut şi relaxant există şi varianta de a se juca în nisip.

Din nisip nu se construiesc doar castele! Iată câteva sugestii de activităţi de făcut pe plajă care implică şi mult nisip!

Artă cu scoici

Pentru o opera de artă în toată regula la malul marii e nevoie să explorezi puţin zona, în primul rând pentru că va trebui să aduni cochilii de melci şi scoici. E perfect dacă vei găsi cât mai mult şi cu forme interesante. Apoi stabileşte zona de nisip în care vei face opera. Desenează în nisip personajul preferat, ori un animăluţ pe care îl îndrăgeşti – fă doar conturul. Umple apoi desenul cu cochiliile strânse în aşa fel încât personajul tău să arate cât mai aproape de realitate.

Întrecere pe nisip

Formaţi două echipe şi asiguraţi-va că fiecare are câte o găletuşă de nisip  asemănătoare. Apoi, folosiţi lopăţele, forme sau chiar şi cochilii de scoici şi alergaţi de la linia de start spre apă, umpleţi recipientul pe care îl aveţi cu apă şi alergaţi spre găleata cu nisip în care trebuie să îl vărsaţi. Prima echipa care umple găletuşa, câştigă,

Mica sirenă de nisip

Orice fetiţă îşi doreşte să fie, măcar puţin, Mica Sirenă. Dacă ajungi la mare ai ocazia să vezi cum ţi-ar sta cu o coadă de sirenă. Aşază-te în nisip, apoi cu ajutorul mâinilor, adună nisipul peste picioarele tale şi din stânga şi din dreapta. Nu uită să faci o fotografie!

Om de zăpadă pe plajă

Omul de zăpadă se poate transformă în omul de nisip. La fel cum ai face un om de zăpadă, prin îngrămădirea zăpezii sub formă unui mic vârf de munte, la fel poţi face şi din nisip. Partea cu adevărat amuzantă va fi să îl decorezi. Folosete ustensilele de nisip în loc de matură pe care o pui omului de zăpadă, forme de nisip, găletuşă şi alte jucării pentru a-l accesoriza cât mai frumos.

Citește și:   Activități pentru tată și fiu

Jocul cu lopăţelele de nisip

Scaunele muzicale se pot juca şi pe nisip, dacă jocul este puţin adaptat. În loc de scaune se vor folosi lopăţele sau forme pentru nisip. Împrăştie lopăţele sau forme în nisip, cu una mai puţin decât numărul jucătorilor. Copiii aleargă de la linia de start să prindă o lopăţică şi cel care rămâne fără este eliminat. Jocul continuă până când rămâne doar o singură jucărie.

Întrecerea crabilor

Dacă în alte părţi această activitate este imposibil de făcut, pe nisip este chiar recomandată pentru că încurajează mişcarea fizică, dar e şi foarte amuzantă. Copiii se aliniază la linia de start şi se întrec în „mersul crabului” – adică vor merge sprijinindu-se în mâini şi picioare, cu abodmenul ridicat de pe nisip.

Darts în nisip

Să joci darts în nisip este o adevărată plăcere, atât pentru cei mici, dar şi pentru părinţi. Tabla de darts este foarte simplu de realizat, pentru că va fi desenată pe nisip. Adună apoi scoici şi melci pe care îi vei folosi în locul săgeţilor de la jocul clasic.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?