Activităţi de toamnă care dezvoltă cunoştinţele şi creativitatea

0

Toamna este anotimpul perfect pentru o mulţime de activităţi şi jocuri în aer liber. Copiii îşi pot dezvolta cunoştinţele şi creativitatea.

Investigarea copacilor

Copacii din zona în care locuiţi sau din parcul pe care îl frecventaţi pot fi o atracţie deosebită pentru micii investigatori. Copiii pot recunoaşte special copacilor şi îşi pot expune cunoştinţele despre el: ce este, specii de păsări care au cuibul în respectivul copac sau ce vietăţi îşi fac scorbura în el, ce culoare au florile, ce fructe face.

Cursa cu obstacole

Nelipsită din niciun anotimp Cursa cu obstacole poate fi adaptată şi pentru toamnă. Pentru a construi obstacolele folosiţi tot ce găsiţi în natură: beţe uscate, conuri, frunze.

Joaca în frunze

Aduceţi o greblă şi puneţi copiii la treabă. Cei mici vor fi încântaţi de această activitate. Cu ajutorul greblei, vor construi un munte de frunze în care apoi pot sări sau se pot juca în voie. Atenţie însă, să îndepărtaţi orice obiecte din jur care ar putea provoca accidentări.

Culorile toamnei

Mergeţi afară, în pădure sau în parc. Alegeţi împreună cu cel mic o culoare, pe care cel mic va trebui apoi să o regăsească în natură. Notaţi toate lucrurile pe care le-a găsit pe traseu în culoarea respectivă. Puteţi încerca şi o altă variantă a acestei activităţi, dacă îi veţi da celui mic o cameră foto cu care să pozeze tot ce găseşte galben, verde, roşu sau ce altă culoare a fost stabilită iniţial.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?