Activități în aer liber pentru această vară

0

A venit vara și în curând vine și vacanța, iar fiecare moment petrecut în natură, în aer liber, are numeroase beneficii pentru sănătatea copilului și pentru buna sa dezvoltare. Dacă timpul petrecut în mijlocul naturii este îmbinat și cu câteva activități care presupun mișcare, atunci beneficiile sunt cu atât mai multe pentru cel mic.

Iată două activități extreme de simple care se pot desfășura în aer liber, dar care îi vor antrena pe copii la distracție și relaxare.

Cursa prin natură

Pentru această activitate vor fi necesare:

  • Cât mai multe obiecte de tipul creioane, pahare, ochelari de soare, coardă și așa mai departe
  • Pix
  • Coli de hârtie

Cel care conduce jocul va ascunde toate obiectele în perimetrul delimitat înainte. Poate fi un parc, o grădină sau chiar în pădure.

Obiectele pot fi ascunse printre frunze, în scorbura copacilor, pot fi atârnate de crengi.

Tot cel care conduce jocul va scrie pe colile de hârtie obiectele pe care le-a ascuns și va da câte o foaie fiecărui copil. Din acest moment copiii încep să exploreze zona și să descopere obiectele menționate pe listă. Câștigă cel care în final descoperă cât mai multe dintre obiectele de pe listă.

Măsoară copacul

Această activitate îl ajută pe cel mic să dobândească primele noțiuni de …trigonometrie.

Spune-le copiilor să stea lângă un copac și să determine înălțimea acestuia. Pentru a-l măsura spune-le să se aplece pentru a vedea vârful copacului.

Dacă nu îl pot vedea, spune-le să se dea în spate până când reușesc să vadă vârful. Atunci când pot vedea vârful sunt la o distanță egală cu înălțimea copacului.

Metoda folosită este trigonometria. Atunci când ne uităm la vârful unui copac în unghi de 45 de grade, atunci înălțimea copacului este egală cu distanță la care ne aflăm noi față de copac.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?