Activități în aer liber: traseul cu obstacole

0

Următorul joc este asemănător îndrăgitului şotron. Pentru acest joc, care se joacătot  în aer liber, nu sunt necesare alte obiecte. Veți avea nevoie doar de o bucată de cretă pentru a marca terenul de joc.
Pentru jocul se desfăşoare cât mai bine şi fie cât mai antrenant este nevoie de un teren de joc care va trebui marcat cu trasee cât mai diferite pe care vor trebui le parcurgă copiii care se implică în acest joc pentru a ajunge la linia de sosire.

Traseul va fi compus din mai multe trasee mai mici cu grade diferite de dificultate. Desenaţi, aşadar, cu cretă pe asfaltul delimitat ca teren de joc, drumuri în zig zag, drumuri mai înguste, drumuri mai late, cercuri, drumuri şerpuite şi aşa mai departe.

Tot acum se stabilesc şi regulile pe care vor trebui le respecte jucătorii când pornesc pe traseu: pe drumul îngust sară într-un picior, pe drumul lat meargă pe vârfuri, în cercuri sară şi aşa mai departe.

Cum se joacă
Concurenţii se aşază la linia de start unul în spatele celuilalt şi îşi aşteaptă rândul pentru a parcurge traseul. Primul concurent pleacă atunci când primeşte semnalul de start. Acesta trebuie ajungă la linia de sosire parcurgând traseul alcătuit din toate acele drumuri diferite marcate la începutul jocului.

În acelaşi timp va trebui respecte regulile stabilite la început în legătură cu modul în care se parcurge fiecare segment al traseului.
Cel care greşeşte, fie încalcă regulile, încurcă paşii sau calcă linia cu care sunt marcate traseele, va trebui iasă din joc şi se întoarcă la linia de start unde se aşază la coadă, în spatele celorlalţi concurenţi. Jucătorul care ajunge la linia de sosire fără facă nicio greşeală , va primi un “trofeu” (o jucărie de pluș, un steguleţ, etc) pe care îl păstrează până când un alt jucător reuşeşte ajungă la linia de sosire.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?