Activități în zăpadă pentru o iarnă de neuitat

0

Prima zăpadă serioasă din an nu trebuie ratată! Ieşi din casă, adună câţiva prieteni şi profitaţi din plin de zăpada de afară. Iată câteva activităţi distractive pe care le puteţi practica iarna, când ninge.

Săniuş

Atunci când este zăpadă suficientă, nu este nimic mai plăcut decât senzaţia de a aluneca în voie pe o sanie. Găseşte o zonă potrivită, cum ar fi un deal, pe care să o transformi în pârtie pentru săniuţa ta. Îţi va fi greu să te opreşti şi să intri înapoi în casă, pentru că distracţia este fără margini, mai ales dacă ai alături şi câţiva prieteni.

Îngeraşi de zăpadă

Dacă zăpada este suficient de pufoasă, iar tu ai un echipament de iarnă adecvat, atunci poţi începe să desenezi îngeraşi de zăpadă. Ca totul să fie în siguranţă, încearcă această activitate într-un parc sau într-o curte. Tot ce trebuie să faci este să te aşezi pe zăpadă cu mâinile şi picioarele depărtate. După ce ai dat formă îngeraşului tău, îl poţi decora cu tot felul de accesorii şi culori (aşa cum faci şi cu omul de zăpadă).

Construieşte un igloo

Din zăpadă poţi construi oameni de zăpadă, dar şi o mulţime de alte forme. Poţi petrece de exemplu ore în şir afară, construind un igloo sau o fortăreaţă, împreună cu prietenii tăi. Pentru a construi un igloo poţi folosi şi instrumente ajutătoare, cum ar fi lopăţelele. Înainte să începi să construieşti igloo, caută locul potrivit pentru ca nu cumva acesta să fie distrus din cauza circulaţiei sau să fie în drum şi să împiedice accesul în anumite locuri. Dacă te vor ajuta şi prietenii, cu siguranţă va ieşi o construcţie uriașă.

Bătaie cu bulgări de zăpadă

Bătăile cu bulgări de zăpadă sunt nelipsite în fiecare iarnă. Distracţia va fi cu atât mai mare cu cât vă adunaţi mai mulţi…chiar cu mic, cu mare. Bătăile cu bulgări de zăpadă se pot transforma în competiţii pe echipe şi concursuri distractive cu premii sau pedepse amuzante.


Lasă un comentariu