Cursa cu două mingi

0

Pentru “Cursa cu două mingi” numărul participanţilor nu este limitat, ei trebuie să fie însă grupaţi în serii de câte trei.

Pentru această activitate în aer liber este nevoie de două mingi de orice dimensiune, pentru fiecare jucător dintr-o serie, deci maximum 6 mingi.

Cum se joacă:

Jucătorul dintr-o serie se aşază în faţă unei linii de plecare, având lângă el mingile respective. Deplasând mingile numai cu piciorul, participanţii la cursa trebuie să parcurgă un traseu circular de circa 30 de metri, cu ocolirea unui obstacol oarecare: pom, piatră, scaun, etc. Intinerarul este absolut liber şi numărul de lovituri de picior date mingii, de asemenea.

Jocul unei serii se termină atunci când unul dintre participanţi a ajuns din nou la punctul de plecare împreună cu ambele sale mingi.

Nu este permisă în niciun fel şicanarea partenerilor de cursă, fiecare jucător trebuind să se ocupe numai de cele două mingi ale sale. Cei care lovesc o minge străină sau pun piedică partenerilor, vor fi scoşi din joc.

Dacă sunt mai mulţi copii, de exemplu trei serii de câte trei, în ultima cursă se vor întrece cei care au ieşit primii în seriile lor. În acest fel va fi desemnat campionul întregii curse.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?