Descoperă urmele

0

“Descoperă urmele” este un joc pentru zece participanţi care se desfăşoară în aer liber. Pentru acest joc sunt necesare şi zece obiecte: cutii goale, mici jucării de pluș sau de plastic, creioane, plicuri, eşarfe etc.

Cel care va organiza jocul şi va supraveghea ca acesta să se desfăşoare conform regulilor sau chiar doi dintre jucătorii aleşi de acesta se deplasează în interiorul terenului de joc, care va fi delimitat de la bun început şi toţi jucătorii vor trebui să ştie care sunt limitele suprafeţei în care se va desfăşura totul.

Terenul de joc poate fi o porţiune delimitată în parc, într-o pădure, la un loc de joacă sau undeva unde este o suprafaţă deschisă precum o pajişte sau malul unei ape.

După ce a fost stabilit locul de desfăşurare al jocului, se plasează în interiorul lui zece obiecte care vor trebui marcate cu un semn, pentru a le deosebi de altele care se pot afla întâmplător pe acea suprafaţă.

Citește și:   Jocuri pe bicicletă

După ascunderea obiectelor, ceilalţi pornesc toţi, la semnalul comandantului de joc, în căutarea lor. Se pleacă simultan şi au la dispoziţie un timp fixat încă de la începutul jocului. Câştigă jocul cel care aduce cele mai multe obiecte în intervalul de timp stabilit.

Pentru copiii mai mari, jocul poate fi organizat într-o variantă mai dificilă. Ei vor trebui ca, studiind urmele, să descopere ce activitate au întreprins în termen cei care au lăsat urmele, de exemplu: unde şi ce au mâncat, câte persoane au fost, unde s-au odihnit, unde au aprins focul, în care dintre copaci s-au urcat, unde au lăsat un mesaj şi variantele de “urme” pe care ar trebui să găsească pot fi nenumărate.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?