Jocuri educative:“Rostogoleşte mingea”

0

Jocul “Rostogoleşte mingea” îi ajută pe copii să îşi dezvolte în primul rând abilităţile fizice. De asemenea, jocul mai testează şi fair-play-ul de care pot da dovadă copiii încă de la vârste fragede şi îi ajută să îşi educe această abilitate care le va folosi pe viitor. Pentru a putea juca acest joc este nevoie de două echipe formate dintr-un număr egal de copii şi de asemenea mai e nevoie de o minge.

Pe terenul pe care urmează să jucaţi acest joc trasaţi două linii paralele la o distanță de aproximativ 30 de paşi distanţă între ele. Jucătorii celor două echipe se aliniază pe cele două linii, în aşa fel încât cele două echipe să fie faţă în faţă, iar între jucătorii din aceiaşi echipă rămâne câte un mic spaţiu.

La început, se trage la sorţi echipa care începe prima. Primul jucător din echipa care a fost desemnată să deschidă jocul, va împinge mingea către unul dintre jucătorii din echipa adversă. Mingea trebuie atinsă doar cu mâna de toţi cei care sunt în joc. Adversarul către care a fost îndreptată mingea trebuie să o prindă şi să o rostogolească înapoi către un alt jucător din echipa adversă.

Dacă mingea împinsă iniţial nu a fost prinsă de către copil şi a trecut de linia pe care stau jucătorii, prin locul dintre doi jucători, atunci unul dintre cei doi va primi o pedeapsă. Dacă mingea a fost împinsă cu mâna dreaptă, atunci copilul din dreapta va primi pedeaspa, dacă a fost împinsă cu stânga, atunci va primi pedeapsa jucătorul din stânga.

Cel care primeşte pedeapsa va trece undeva între cele două echipe, la mijlocul distanţei între ele. Acesta va sta aşa până când este atins de mingea care se rostogoleşte sau până când un alt jucător primeşte pedeapsa. Jocul se încheie după ce fiecare jucător primeşte câte o pedeaspă.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?