Jocuri pe bicicletă

0

La orice vârstă, copiii adoră să meargă pe bicicletă. Plimbările pe bicicletă pot deveni şi mai distractive.

Dacă sunteţi în permanență în căutarea unor activităţi noi şi amuzante, puteţi încerca câteva jocuri care implică şi bicicletele din dotare.

Cât de încet poţi merge?

Desenaţi cu creta pe asfalt, în locul în care se va desfăşura mersul pe bicicletă, linii. Unele linii pot fi drepte, altele curbate, sau poţi desena cifra opt. Folosiţi un cronometru şi provocaţi bicicliştii să meargă cât pot ei de încet urmând liniile desenate pe asfalt, fără să pună piciorul jos. Cei care pun piciorul jos în timpul cursei, vor relua traseul de la capăt.

Cursa cu obstacole

Organizați o cursă cu obstacole folosind cutii de metal sau de plastic. Plasaţi cutiile pe traseu şi cereţi-le copiilor să parcuga cursa printre obstacole. În timp ce se strecoară printre cutiile de pe traseu, bicicliştii vor trebui să arunce câte o monedă în fiecare cutie pe lângă care trec.

Răcoare pe traseu

Vara, copiii vor fi încântaţi să includeţi şi apă în jocul lor. Atunci, înarmaţi-vă cu baloane cu apă, pistoale cu apă, un furtun racordat la o sursă de apă şi stabiliţi câteva staţii de apă pe traseul pe care copiii se vor plimba cu bicicletă. De câte ori vor trece pe bicicletă prin dreptul staţiei de apă, vor fi încântaţi să se răcorească.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?