Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Jocurile copilăriei pe care orice copil trebuie să le încerce

Jocurile copilăriei pe care orice copil trebuie să le încerce
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Jocurile copilăriei sunt diferite de la o generaţie la alta. Mai nou, jocurile sunt inspirate din cele video sau importate din afară. Pe lângă acestea, vor rămâne întotdeauna jocurile clasice ale copilăriei pe care orice copil din ziua de azi ar trebui să le înveţe şi să le joace, măcar din când în când.

Baba-oarba, Ţară, ţară vrem ostaşi! sau Rațele şi vânătorii sunt printre cele mai cunoscute jocuri ale copilăriei, care le dezvoltă micuților abilităţile, îi ajută să îşi mărească capacitatea de atenţie, învaţă să respecte regulile, să îşi dezvolte reflexele, spiritul de echipă, îndemânarea şi în plus prin intermediul lor fac mişcare şi se distrează.

Baba-oarba

Pentru acest joc e nevoie de un grup format din cel puţin 5 copii. Copiii au nevoie de o eşarfă.

Dintre copiii care intră în joc se alege unul care va fi Baba-oarbă. Acesta se leagă la ochi cu eşarfă, se învârtește de câteva ori şi apoi încearcă să prindă copiii. Locul în care se desfăşoară jocul se delimitează clar de la început. Dacă Baba-oarbă a prins un copil, dar nu ghiceşte cine e, jocul continuă cu acelaşi jucător în rol de Baba-oarba. Dacă a ghicit cine e, atunci copilul respectiv devine Baba-oarba.

Citește și:   Păzeşte postul

Ţară, ţară vrem ostaşi!

Acest joc e de preferat să fie jucat atunci când sunt adunaţi mulţi copii. Cel puţin 8-10. Se formează două echipe.

Cele două echipe se aliniază faţă în faţă, la o distanță de 6-7 metri. Coechipierii se ţin de mâini foarte strâns.

Una dintre echipe va începe jocul şi va striga „Ţară, ţară vrem ostaşi!”. Jucătorii din cea de-a doua echipă le vor răspunde: „Pe cine?”. Cei din prima echipa vor striga numele unui copil care se află în echipa adversă. Acesta va trebui să alerge cu viteză spre zidul format de adversari. Dacă reuşeşte să spargă zidul se întoarce în echipa lui, dacă nu, rămâne la echipa adversă crescându-i puterea în faţă celorlalţi. Echipa care rămâne cu un singur jucător pierde jocul.

Rațele şi vânătorii

Pentru acest joc e nevoie de minimum 4 copii. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât va fi mai amuzant. Jocul se desfăşoară afară şi copiii au nevoie de o minge.

Dintre copiii care intră în joc sunt aleşi doi care vor fi vânătorii. Aceştia vor sta faţă în faţă la o distanță de cel puţin 5 metri ( cei care joacă vor stabili exact distanța, în funcţie de câţi sunt şi ce spaţiu au la dispoziţie). Restul copiilor vor fi “rațele” şi se vor plasa la mijloc, între cei doi vânători. Vânătorii vor începe să arunce mingea de la unul la altul, pentru a nimeri rațele. Fiecare rață are trei vieţi, deci va putea fi atinsă de minge de două ori, iar la a treia lovitură iese din joc. Dacă una dintre rațe reuşeşte să prindă de trei ori mingea, atunci ea poate lua locul unui vânător. Ultima “rață” rămasă este câştigătorul jocului. La finalul jocului se aleg alţi vânători, de obicei copilul care a ieşit primul şi cel care a ieşit ultimul din joc.

Citește și:   Lupul şi ouăle de Paşte

Articole interesante

Lasa un comentariu