Patrula nopţii

0

Patrula nopţii este un joc pentru grupe de câte trei participanţi.

Pentru a învinge teama pe care unii copii o au faţă de mersul şi activitatea pe întuneric, în excursii sau tabere este recomandabil să fie organizate jocuri şi acţiuni pe înserat, la marginea unei păduri, pe un drum de ţară, într-o livadă şi aşa mai departe.

La jocul denumit “patrula nopţii” se formează grupe de câte trei copii, băieţi şi fete. Fiecare grupă dispune de o lanternă.

Dintr-un săculeţ comandanţii patrulelor trag câte o hârtie pe care este scrisă misiune ce le revine, de exemplu: să aducă cinci frunze din specii de arbori diferite, să culeagă trei plante medicinale, ori să urce pe o înălţime de unde să transmită un mesaj cu semnalele luminoase ale lanternei.

Se va avea în vedere că toate sarcinile propuse echipelor să poată fi îndeplinite în aceeaşi durata de timp. Plecarea patrulelor se va face din trei în trei minute şi se va cronometra timpul folosit de fiecare pentru îndeplinirea misiunii.

Citește și:   Activități amuzante și gratuite pentru vacanța de vară

Elevilor mai mari de 13 ani li se pot încredinţa sarcini individuale mai dificile: instalarea unei sonerii sau a unei legături telefonice pe distanţă de 100 de metri, săpatul unei gropi sau al unui şanţ după dimensiuni date, construirea unui adăpost provizoriu din crengi, etc.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?