Sărituri în căsuţe

0

“Sărituri în căsuţe” este un joc de doi-şase participanţi care se poate desfăşura în aer liber sau într-o sală. Desenaţi cu creta pe jos un pătrat cu latura de doi metri, pe care apoi îl veţi împărţi în 16 căsuţe, dispuse câte patru, vertical şi orizonal, având fiecare latura de 0.5 metri.

Scrieţi în căsuţele pătratului următoarele 16 numere, exact în ordinea pe care v-o indicăm:

5      8     4     11

9     1       6      3

13    10     12   16

14     15      7     2

Jocul constă în a sări cu picioarele lipite (alăturate) în fiecare dintre cele 16 căsuţe, în ordine numerică normală, adică 1, 2, 3, 4, 5, 6 etc, deşi ordinea căsuţelor nu corespunde cu aceea a numerelor. Jucătorul se va instala la început în căsuţa cu numărul 1 şi va sări în căsuţa cu numărul 2, după aceasta, din căsuţa cu numărul 2, va trebui să sară în aceea cu numărul 3, exact din poziția în care a căzut fără a-şi potrivi săritura următoare.

Citește și:   La cules de...ciocolată

Această condiţie este valabilă până la sfârşitul săriturilor în căsuţa cu numărul 16.

Cel care execută corect întregul traseu va primi 16 puncte. Dacă se omite însă a se sări în ordine într-o căsuţă, dacă săritura nu este reuşită (nu se ajunge până la căsuţa către care se sare), dacă nu se sare cu picioarele lipite până când se atinge pământul sau dacă se face o mişcare pentru a se potrivi săritura următoare, se va scădea câte un punct pentru fiecare greşeală. În felul acesta partida se joacă cu “dus-întors”, adică se porneşte de la 1 spre 16, iar de aici se joacă în continuare de la 16 spre 1.

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?