Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

A lua la cunoştinţă

A lua la cunoştinţă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Sigur aţi mai dat peste „am luat la cunoştinţă” şi chiar s-ar putea să fi dat peste el atât de des încât nici să nu vă pară suspect. Totuşi trebuie să ştiţi că atunci când vă referiţi la „a şti, a fi informat” expresia corectă este „am (luat) cunoştinţă de„. Sunt şanse mari ca „la”-ul să fie un împrumut accidental de la expresia „a aduce la cunoştinţă„, ce are un înţeles sensibil diferit – a informa.

Pe scurt, starea de a fi luat/a avea cunoştinţă de este o consecinţă a unui proces de aducere la cunoştinţă (cu de şi la în ordinea asta).

Rucsandra, îţi mulţumim pentru sugestie!

Citește și:   False iluzii

Articole interesante

3 comentarii

  1. Aiureaaaaaa.
    A lua/ a aduce la cunostinta si cu sensul dea a fi informat/ a informa=acelas kkt.
    Lasati-va de stiinta asta! :))

  2. Mă obișnuisem așa de mult cu forma ”a lua la cunoștință” cutare lucru, încât nu mi s-a mai părut greșit, dar lasă, nu strică să învăț de la voi 🙂
    Eu am întâlnit des contextul: ”Am luat la cunoștință că actele au fost predate”, ”Am luat la cunoștință că a fost scris procesul verbal” etc. Sunt greșite și astea?

  3. Domnul/ doamna ”aiurea”, dacă știți atât de multe, nu este necesară prezența dumitale aici, nu avem nevoie de o minte așa de ”luminată”. Desigur, o astfel de minte strălucită ar trebui să știe ce este ironia.

Lasa un comentariu