Anchiriez

13

 

13 comentarii

 1. Avand in vedere tematica acestui blog, eu as modifica putin titlu' articolului. Foarte multi or sa creada ca asa se scrie corect, ceea ce este IN-CO-RECT!

   (0)
   (0)
 2. Cu părere de rău, nu sunt de acord cu acest articol. Poate doar faptul că nu a pus căciuliţa la "a". De ce? Poate persoana în cauză a făcut şcoala în timpul vechii grafii.

   (0)
   (0)
 3. problema este ca atunci cand s-a schimbat " legea " ... toti au auzit ca " î " se va scrie cu " â " dar putini au inteles ca doar cand este vorba de interiorul cuvantului NU si cand este la inceputul sau sfarsitul unui cuvant! ... ce sa le facem ?

   (0)
   (0)
 4. Se foloseşte î şi în interiorul unui cuvânt atunci când este obţinut prin derivare cu prefix (ex: neînţeles).

  "ofer preţ mediu" - ce exprimare obscură 🙂

   (0)
   (0)
 5. Mihai: Nu numai la "derivare cu prefix", ci atat la cuvintele derivate cat si la cele compuse: la inceputul / sfarsitul fiecaruia din cuvintele componente (care impreuna alcatuiesc cuvantul compus / derivat) se pastreaza grafia cu "î", desi acum respectiva litera este in interiorul cuvantului compus / derivat nou-rezultat.

   (0)
   (0)
 6. Ai dreptate (ex: nemaiîntâlnit). Cred că trebuie să îmi măresc doza de lecitină. 🙂

  Ar trebui adăugată observația și în articolul ăsta: http://scri.ro/i-din-i-si-a-din-a-226.html (chiar dacă-i mai vechi, se pot "lovi" cei interesați de el).

   (0)
   (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?