Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Lecţie de perspicacitate

Lecţie de perspicacitate
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cristina ne cere ajutorul – ne-a rugat să depistăm greşelile din următorul text: „Ea şi-a rezervat dreptul de a selecta şi de a interveni pe materialele primite, în ideea încadrării şi prezentării datelor conform obiectivelor lucrării şi a spaţiului disponibil oferit de tabloid.”

Până acum, Cătălin a sesizat că prepoziţia „conform”, specifică dativului, ar face greşită folosirea formei de genitiv a substantivului „spaţiului”, deci „a”, din „a spatiului disponibil” nu ar fi tocmai la locul lui.

Personal, am oarece rezerve asupra construcţiei „a interveni pe materialele primite” şi nici partea cu încadrarea datelor nu-mi sună chiar bine. A, şi oare „spaţiul disponibil oferit” aduce a pleonasm?

Oricum, cred că sunt greşeli fine, de nuanţă, aşa că aşteptăm opinii de la unii cu antrenament 🙂

Citește și:   Caracter

Articole interesante

9 comentarii

  1. Ea şi-a rezervat dreptul de a selecta şi de a interveni pe materialele primite, în ideea încadrării şi prezentării datelor conform obiectivelor lucrării şi a spaţiului [disponibil] oferit de tabloid.

    …cam tot aşa zic şi eu.

  2. Ea şi-a rezervat dreptul de a selecta şi de a aduce modificari materialelor primite, în ideea încadrării şi a prezentării datelor conform obiectivelor lucrării şi în concordanţă cu spaţiul oferit de tabloid.

  3. Eu sint inginer, deci as reformula intreaga polologhie altfel (ce naibii inseamna „incadrarea datelor”?):
    „Ea a zis ca face modificari pe materialul primit astfel incit sa fie in acord cu tema lucrarii si sa intre in ziar”.

  4. Sau, mai scurt: „Ea o sa modifice ca sa fie bine”.

  5. Lol@New Level. Corect, să simplificăm lucrurile! :))

  6. La multi ani, fetelor.
    (comentariu inutil doar ca sa ma pot abona al comentarii)

  7. Am să încerc și eu să răspund cu o variantă mai cursivă a textului. Tot ce se află între paranteze pătrate e considerat în plus – pentru că nu știu cum să tai cu o linie textul respectiv. 🙂

    „Ea și-a rezervat dreptul de a [selecta și de a] interveni pe materialele primite, în ideea [încadrării și] prezentării datelor conform obiectivelor lucrării și [a] spațiului [disponibil] oferit de tabloid.”

    Nu văd rostul verbului „a selecta” în fraza respectivă. Dacă intervii pe un material asta implică și selectarea anumitor părți din el, nu? De asemenea, „prezentarea datelor” este o formulare destul de generală încât să cuprindă și „încadrarea datelor”. Cine a scirs textul respectiv a vrut să fardeze prea mult o idee banală, după cum au observat și ceilalți.

    Felicitări pentru ideea blogului, abordarea mi se pare excelentă!

  8. Părerea mea:
    „Ea şi-a rezervat dreptul de a selecta şi modifica materialele primite, în ideea de a prezenta datele în conformitate cu obiectivele lucrării şi de a se încadra în spaţiul oferit de tabloid” / (în spaţiul disponibil în tabloid)

  9. Sincer mie nu mi se pare tocmai ok varianta a interveni PE…(ceva); din cate stiu eu de obicei se intervine asupra … (ceva); in cazul de fata asupra materialelor primite.
    Acum fiecare cum crede mai bine 😛

Lasa un comentariu