Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Maiestatea Sa sau Majestatea Sa

Maiestatea Sa sau Majestatea Sa
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Indiferent pe care o preferați, DOOM2 menționează că ambele sunt corecte, deși e drept că perechea Maiestate/Majestate este marcată ca fiind o schimbare de normă față de DOOM1.

bufnița scri.ro

Citește și:   Vanitate sau Orgoliu

Articole interesante

5 comentarii

  1. Mie personal „nu-mi suna bine” „majestate” si „majestuos” – pronuntat romaneste, cu „j”. Aleg (fara sa stiu daca am dreptate „oficial” sau nu) sa cred ca „majestate” este doar forma de scriere initiala, „la ea acasa”, si ca si acolo PRONUNTIA era „maiestate”.

  2. Daca luam limba franceza, de unde este foarte probabil sa fi originat termenul, pronuntia este cu J, nu cu I. La fel si in limba engleza. Deci nu prea imi dau seama de ce ar fi cu „i”.

  3. Nu știu, poate s-a considerat că dacă tot există maiestuos… 🙂

  4. „…nu prea imi dau seama de ce ar fi cu “i”.”
    Poate PRONUNTIA cuvantului (indiferent de ORIGINEA acestuia) o fi intrat in limba romana via limba germana sau maghiara – ca tot a facut (o parte din) Romania parte din imperiul austro-ungar… (N-ar fi imposibil, avand in vedere ca probabil la curtea chezaro-craiasca se folosea termenul mai abitir (mai frecvent) decat la curtea valaha / moldava – sau decat la cea polona sau la cea turceasca sau la cea tarista (alti suzerani temporari ai unor parti din actuala Romanie)…)

Lasa un comentariu