Migrenă sau Durere de cap

2

Dacă tot am intrat ieri pe teren medical și am aflat dintr-un comentariu că totuși remisie mai apare în unele prospecte, azi e timpul să mai facem o distincție fină între sensul comun și cel de specialitate.

În mod curent se folosește adesea termenul de migrenă ca sinonim pentru durerea de cap, dar lucrurile par să fie ceva mai complicate, iar durerea în sine este doar un simptom:

Distribuie:

2 comentarii

 1. Din cate stiu eu, echivalentul in terminologia medicala pt populara "durere de cap" ar fi "cefalee". Migrena (pe care din pacate intr-o vreme o experimentam asiduu - din fericire in ultimii ani se pare ca am scapat de ea, fara sa stiu nici de ce a aparut, nici de ce si cum a disparut) nu stiu exact CE este (explicatia medicala) - atunci nu-mi ardea de invatarea cauzelor medicale, tot ce voiam era sa scap odata de ea, iar acum nici macar nu vreau sa-mi mai amintesc de ea - dar ca simptomatologie este usor de diferentiat de o oarecare durere de cap banala, deosebindu-se de aceasta printr-o intensitate exacerbata a durerii. (Din fericire durata era relativ redusa - pana-'ntr-o ora - altfel nu stiu daca mi-as fi pastrat sanatatea mintala*.)
  * Luand in considerare doar acest criteriu, este posibil ca unii sa considere ca TOTUSI a durat prea mult, ca nu s-a terminat la timp incat sa nu produca daune... 😛 😀 (Limba era la adresa mea!)

   (0)
   (0)
 2. Victor, ai dreptate. Cefalee ar trebui să fie, dar e un termen mult mai ”exotic” decât migrena. Sau cel puțin eu nu m-am întâlnit aproape deloc cu el în discuțiile curente. În schimb, migrenele par să-și fi făcut loc în vocabularul curent.

   (0)
   (0)

Lasă un comentariu