Mileu sau Milieu

4

Poate că nu-ţi place, poate că-l consideri demodat, dar ştii sigur că în unele case atârnă la cheile dulăpioarelor sau chiar pe monitoare de calculator. Ştii bine că vorbim despre milieu. Şi nu, obiectul acela decorativ din pânză (brodată) sau dantelă nu este un mileu.

 

4 comentarii

 1. Limba romana si cred ca toate limbile de pe Pamant sunt intro continua schimbare si cred ca si cuvantul ,,mileu'' ar trebui adoptat intrucat este folosit de mai toata suflarea omeneasca din Romania.

   (0)
   (0)
 2. aa da, ca si engleza foloseste cuvantul, si trebuiie sa modernizam limba asta folosind aeleasi cuvinte cu sens diferit. TOATA LUMEA FOLOSESTE MILEU, CA ESTE E PE VREMEA BUNICII, DAR VOUA VA PLACE SA FACETI REGULA MODERNIZARII SCHIMBAND CUM AVETI VOI CHEF CACI AVETI DREPTUL ASTA DE A MODIFICA TOT CE AVETI VOI CHEF.

   (0)
   (0)
  • Ăăă, am atins un subiect sensibil? 🙂 Ai să te superi dacă am să-ți spun că, probabil, cuvântul (în orice formă) va dispărea de tot în viitorul (relativ) apropiat din limbă? Obiectul în sine e din ce în ce mai puțin folosit, așa că la un moment dat pur și simplu nu va mai fi nevoie în vocabularul activ de un termen pentru concept.

    (0)
    (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?