Pregătiri pentru referendum

5

Greșelile continuă în campania pentru referendum:

N-avem glob de cristal ca să vă putem spune ce se va întâmpla, dar știm sigur că v-a nu e corect aici. De fapt am mai vorbit despre asta.

 

5 comentarii

 1. Cel care a scris acel articol este prost sau prea grăbit, una din două sau mai rău, ambele variante.

   (0)
   (0)
 2. cerchez duiu pe

  Un cretin ma tot suna pe telefon sa-mi spuna ca EL nu voteaza si ca "astia de la USL TREBUIESC invatati minte sa ...blabla. E jale male..Din ce in ce mai des aud (si vad) TREBUIESC in loc de TREBUIE. Cred ca mai degraba trebuie (era sa scriu TREBUIESC) discutat despre astfel de greseli decat despre un cretin care formeaza viitorul cu V-A. Oare idiotul scrie si " v-oi (v-ei, v-om, v-eti, v-or) " ? Daca DA, e cam de calibrul guvidului. Alta greseala destul de frecventa si careia ii cad prada tipi care altminteri vorbesc (scriu) relativ corect este ceva de genul: (ei) ERAU sa cada . Cine face greseala asta o face si pe "sora-sa" : TREBUIAU sa cada. P.S. VictorCh, ar merita sa dezvolti putin, cred.

   (0)
   (0)
 3. 1. Vina este a celui care a formulat textul, dar o imparte cu cel/cei care au dat "bun de tipar" (fie ca acestia "au corectat" gresit textul, fie ca nu l-au corectat).
  2. cerchez duiu: Deocamdata nu am timp, energie si dispozitie sa dezvolt, dar as dori sa atrag atentia ca din toata seria de "exemple negative" indicate de dumneata, cel initial poate fi combatut: forma incriminata ("v-oi") POATE fi corecta, chiar daca in alta imprejurare si avand un alt inteles (contractie de la "va voi") decat sugereaza restul exemplelor. Chiţibuşării...

   (0)
   (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?