Sarcasm sau Ironie

5

Ironie = vorbă, frază, expresie, afirmaţie care conţine o uşoară batjocură la adresa cuiva sau a ceva, folosind de obicei semnificaţii opuse sensului lor obişnuit; zeflemea, persiflare;

Sarcasm = ironie aspră, usturătoare; batjocură necruţătoare; vorbă, frază, expresie sarcastică.

Aha! Deci când vrei să-l corectezi pe unul fără cratime la el poţi să o faci progresiv: vorbă bună, ironie, sarcasm…


5 comentarii

 1. "...să-l corectezi pe unul fără cratime la el..."
  Unii au deficienta, altii au prea mare abundenta (de cratime, dar nu numai - mai pot fi si virgule, sau blancuri (spatii), si MAI CU SEAMA "i"-uri...) si "le presara" si pe unde n-ar trebui si incurca.

   (0)
   (0)
 2. Alinuta: In opinia mea, nu "sa ajungem la" cinism, ci "sa trecem pe la" cinism, ordinea fiind (in optica mea) bunavointa - cinism - ironie - sarcasm. (Din cate stiu eu, bunavointa presupune - in acest caz - sa spui adevarul intr-un mod care sa incerce sa menajeze pe cel care a gresit - TOTUSI invatandu-l, corectandu-l -, cinismul inseamna sa spui adevaruri fara sa-ti pese de consecintele acestei actiuni (consecinte asupra celui in cauza), ironia spune adevarul razand de impricinat pe cand sarcasmul inseamna a spune adevaruri in mod INTENTIONAT "muscator", cu intentia expresa de a face rau, de a rani (psihic) pe ghinionistul astfel "luat in colimator".)

   (0)
   (0)

Lasă un comentariu