Tufănică. Tufănele

5

Eu le știam de crizanteme, dar când am auzit de tufănele am știut că li se potrivește mai bine. Și dacă tot e sezonul dumitrițelor cu flori mici, bucurați-vă ochii:

 

5 comentarii

 1. Multumesc! Stiam denumirea "tufanele", stiam denumirea "dumitrite", stiam ca numesc niste flori - da' habar n-am avut CARE flori anume (la fel cum stiu numele popular al multor altor plante dar n-am habar CARE sunt plantele concrete pe care le denumesc).

  (Si cand te gandesti ca am copilarit inconjurat de sutele de crizanteme ale bunicii, pt care ele erau - alaturi de lalele, gladiole, zambile, narcise, bujori, liliac etc, si alaturi SI de ceapa si usturoi verde, ridichi, salata, precum si de cirese - o pretioasa si pretuita sursa de venit, si spre deosebire de petunii, gura-leului, trandafirii "fugareti" (cataratori), boule-de-neige etc, care erau crescute doar pt frumusetea curtii...)

   (0)
   (1)
 2. am avut o clipă senzația aia minunată, precis o știți, "ah-am-mîncat-o-madlenă-proustiană!"; pentru că n-am mai folosit denumirea "dumitrițe" din copilărie, pur și simplu uitasem de ea. frumos, mulțumesc.

   (0)
   (2)
 3. Există o mică diferență între tufănică (are flori mici grupate în inflorescențe bogate) și crizantema- are pe o tulpină o singură floare mare, bogată, de diferite culori. Crizantema este rezultatul intervenției omului (floricultor) prin diferite procedee asemănătoare copilitului tomatelor. În rest, ambele sunt flori de toamnă foarte frumoase care, pare-se, că vor să-l sărbătorească pe Sf. Dumitru. Numai bine!

   (0)
   (2)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?