Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Decât profesori

Decât profesori
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ieri, profesorii, viitorii profesori, sau mă rog, unii cu diplome de pedagogie, au dat examenul de titularizare pentru a ocupa cele 47.000 de posturi libere scoase la concurs de Ministerul Educației. Pe lângă faptul că s-au înscris numai vreo 35.000, s-au și bulucit pe singurul loc liber pentru un post de profesor titular de limba și lliteratura română din București (până la 220 pe loc).

Ceva nu se leagă totuși. Sunt mai dezinteresați decat elevii de anul ăsta de la BAC. Au gustat și ei din magicele camere de luat vederi din centrele de examinare. Na! Acum țipă foștii elevi la ei: „Răzbunare!!!”

Dintre toți acești candidați, 100 au fost prinși copiind cu hands-free sau cu telefonul mobil și vreo 500 au ieșit din examen după ce au primit subiectele, acuzând că erau subiectele prea grele. Un profesor de religie a fost dat afară pentru ca a fost prins copiind cu telefonul mobil. Religie!

S-au plâns că a fost schimbată programa pentru examen cu o lună înainte, că subiectele au fost prea grele, că au fost camerele de supraveghere stresante, că, că… Scuze! Vă sună cunoscut acest refren? L-am auzit acum 2 săptămâni la examenul de bacalaureat.

Citește și:   Online sau On-line

Ei, cum să crezi că un profesor de ăsta care nu știe carte (dar care nu a fost prins copiind) va veni la scoală să te învețe sau să-ți învețe odrasla. Principii, moralitate: cuvinte necunoscute ce vor dispărea din DEX ușor, ușor.

Articole interesante

5 comentarii

  1. „…au fost prinși copiind cu hands-free sau cu telefonul mobil…”
    „Hands-free” nu TOT la telefonul mobil se refera? (Eventual „…sau DIRECT de pe telefonul mobil…”)

    „Principii, moralitate: cuvinte necunoscute ce vor dispărea din DEX ușor, ușor.”
    CUVINTELE nu sunt necunoscute, si este probabil ca nici nu vor disparea din dictionare (macar ca legende, mituri, basme – TOT raman…) Ceea ce (din pacate) pare sa dispara este aplicabilitatea lor in viata „de toate zilele”…

  2. Tocmai de aceea profesorii ar trebui testaţi anual. Cine nu ştie, afară ! Cine ştie şi face rămâne, cu leafă dublă sau triplă (dar poate şi număr dublu de elevi ). În câţiva ani s-ar alege grâul de neghină…

  3. Intrebare: exista vreo regula in limba romana care permite scrierea unui cuvant cu majuscule? Citesc posturile de pe acest site si vad ca Victor, care se pare ca stie multe, tranteste cate un cuvant cu majuscule. Exista vreo explicatie Victore?

  4. Scriu cu majuscule cuvintele/expresiile pe care – in gandul meu – le „simt” accentuate in mod deosebit.

  5. @ Bog… „exista vreo regula in limba romana care permite scrierea unui cuvant cu majuscule?”
    Exista legea bunului simt „6”,”Al saselea simt”,cu Bruce Willis…
    Victor Ch il are din abundenta, eu doar „3,1415” , o fi ori no PI asa???

Lasa un comentariu