Prima zi de școală

3

Cea mai bună prietenă a mea din copilărie era cu 2 ani mai mare decât mine, deci e ușor de dedus că a început școala înaintea mea. Doar că evenimentul ăsta, la pachet cu faptul că avea multe, multe caiete (ceea ce în mintea mea se converteau în multe foi numai bune pentru desenat) a aprins în mine dorința arzătoare de a merge mai repede la școală. Așa că, după multe insistențe, m-au înscris ai mei la școală, deși aveam doar 6 ani. Sigur că am avut și eu multe caiete, dar probabil că vă dați seama că fantezia mea cu desene s-a năruit rapid 🙂

Însă până la prăbușirea visului, îmi amintesc foarte clar că prima mea zi de școală a fost marcată de un entuziasm teribil. Și făcând abstracție de motivația mea îndoielnică, vreau să cred că mii de elevi au început azi școala cu la fel de mult entuziasm. Sper că au pășit cu dreptul, că sunt dornici să asimileze, iar despre cei mai mari mi-ar plăcea să cred că au început noul drum cu-n dram sănătos de responsabilitate. Școala chiar e importantă, iar carențele din perioada asta de formare se suplinesc ulterior cu mare efort. În cel mai rău caz, gândiți-vă că oricum ați lua-o și orice ați alege apoi în viață, chiar n-are cum să vă încurce o minte lucrată.

Citește și:   Oțios


3 comentarii

 1. Prima mea zi de scoala (se intampla in clasa intai) a fost marcata de o prezenta a unui par lung, auriu al unei (si singurei) lipovence din clasa, care ilumina clasa doar simpla prezenta. Needless to say, am mers 4 ani dupa ea ca un catelus.

   (0)
   (0)
 2. ...si mai ganditi-va SI ca (oricum o-'ntoarceti) de scoala (mai precis - de invatatura*) nu scapati (decat eventual daca sunteti de acord atat sa fiti in ilegalitate cat si sa ramaneti prosti).

  * Scoala se mai poate (greu) "fenta" (cu totul) cat-de-cat, dar cine nu invata literele si cifrele n-o sa stie nici macar sa iscaleasca, nici sa afle (singur) cat e ora (sau pretul unui produs), si cine nu invata adunarea si scaderea nu va putea nici macar verifica daca nu cumva este inselat la primirea "restului" (daca plateste cu o bancnota de valoare mai mare).

   (0)
   (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?