Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Perle de la BAC – Ediția 2015

Perle de la BAC – Ediția 2015
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Știți ce observ eu de la an la an în perlele astea? Nu lipsa cratimelor, nu conjugările tâmpite, nici măcar erorile de logică. Pe astea, oho, le-a avut fiecare generație. Însă ceea ce pare să se manifeste din ce în ce mai accentuat e impertinența. Și lipsa crasă de discernământ…

file0001116868049

Adică, OK, public apar oricum doar perlele „senzaționale”, pentru că n-ar amuza și/sau șoca pe nimeni micile confuzii. La fel, vă rog să luați în calcul că fiecare generație a avut „isteții” ei. Dar mi se pare o diferență uriașă între a nu ști subiectul și a încerca să scrii ceva, cum îți vine, poate-poate și chestii de genul ăsta:

Otilia era o tipă introvertită, pentru că nu avea cont de Facebook, nici Twitter, nu se bucura de avantajele lumii online. Nu avea unde se „spovedi“ în faţa prietenilor din listă şi nu numai. Şi eu am crescut fără părinţi de mică, la fel ca Otilia, îi înţeleg tristeţea.

Cum să mai crezi în astfel de răspunsuri siropoase. După ce trăieşti în ţara asta în sărăcie lucie, nu poţi avea tupeul să-ţi întrebi nevasta aşa ceva. Cel mai bine o anunţi că ţi-ai găsit de lucru în Spania, cât câştigi şi de când pleci. Restul sunt romantisme.

Eu și tatăl meu nu avem o comunicare prea bună. El îmi spune mereu să nu mai vin dimineața de la club, eu îi spun că distracția maximă începe după miezul nopții, dar nu mă ascultă, așa că în loc să comunicăm, ne certam.

Trebuie să vezi întâi filmul, înainte să citești o carte, că e un fel de rezumat mai ușor de citit. Dacă nu s-a făcut film după carte, nici n-ar trebui să se dea la examen.

Bre, treziți-vă! Știu că la vârsta asta vi se pare că sunteți cocoși. Știu că vă place să ieșiți în evidență. Ba, într-o anumită măsură, înțeleg și că sunt printre voi unii cărora nu vă pasă de BAC și care nu mai credeți că diploma aia valorează ceva. Dar oricât de mult ați crede că școala e degeaba, că sistemul e inutil etc., NU are cum să vă ajute atitudinea asta mai departe, în viața de zi cu zi. Serios, e musai să învățați cât mai devreme să vă adaptați discursul la situație. NU e OK să spui anumite lucruri în anumite circumstanțe și/sau NU e OK să-ți exprimi niște idei într-o anumită formă. Sigur, sunteți liberi să o faceți, dar veți înțelege cândva că „NU e OK”-ul ăla de mai sus nu trebuie interpretat ca „nu e voie”, ci ca „aveți de câștigat dacă nu […]”.

Citește și:   Pleonasm cromatic?

PS: Perlele le-am pescuit de aici și mai găsiți acolo destule. Preferata mea este cea cu „reparată cu botox” pe post de sinonim pentru „trecută”.

Articole interesante

2 comentarii

  1. Cautand pe netul romanesc iata ca am nimerit pe saitul
    dvs.. Trebuie sa apreciez ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor de pe acest sait si va urez cat mai mult succes!

Lasa un comentariu